torstai 12. marraskuuta 2009

Oulun vankilan johtaja Margit Kyngäs ei suostu paljastamaan koko totuutta

Kaleva julkaisi varhain tänä aamuna artikkelin koskien Hannu Kailajärven vankilaoloja. Selkeästi on havaittavissa, että Oulun vankila pyrkii tällä jutulla vähättelemään Kailajärven paljastamia epäkohtia.

" Oulun vankilan johtaja Margit Kyngäs sanoo ihmettelevänsä Wincapita-jutun pääepäillyn Hannu Kailajärven julkisuuteen livauttamaa kirjettä, jossa hän arvostelee rajusti vankilaolosuhteita. "

Kyngäs yrittää kaunistella Kailajärven ensimmäistä betonikoppia nimeämällä sellin "matkaselliksi". Saastainen betonikoppi on saastainen betonikoppi eikä se muuksi muutu nimeä vaihtamalla.

" Kyngäsin mukaan Kailajärven sijoituspaikka oli aluksi niin sanotussa "matkasellissä", johon vankilaan tulevat vangit sijoitetaan siihen asti kunnes heidät voidaan sijoittaa osastoille", Kyngäs sanoo. "
Kyngäs ei kuitenkaan suostu paljastamaan sitä kuinka kauan Kailajärveä pidettiin yksinäissellissä. Miksi Kyngäs salailee tällaista tietoa?

Kalevan julkaisema juttu on muutenkin harhaanjohtava. Jutussa julkaistiin kuvia mitä ilmeisemmin Kailajärven nykyisestä sellistä eikä jutussa ole ainuttakaan kuvaa "rundista" eli siitä saastaisesta betonikopista, jossa Kailajärveä pidettiin kuukausikaupalla.

Mediasotaa voidaan käydä monella tavalla. Mielestäni edelleenkin on törkeää yrittää harhauttaa kansalaisia harhaanjohtavilla lehtijutuilla. Missä ovat kuvat "Rundista" vai maalataanko "matkasellin" seinälle parhaillaan värikkäitä kukkasia?

Kalevan artikkeli kokonaisuudessaan: http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=823983

kuva: Kaleva

RIKOSSEURAAMUSVIRASTO kertoo vankilan johtaja roolista ja velvollisuuksista seuraavasti:

Vankilan johtaja johtaa omaa vankilaansa ja ratkaisee kaikki aluetoimiston tehtäviin kuuluvat asiat, joita ei ole säädetty tai määrätty muun virkamiehen ratkaistaviksi. Johtaja huolehtii työnjaosta ja yhteistyöstä omassa laitoksessaan ja vastaa siitä, että laitoksen tehtäviin kuuluvat asiat käsitellään asianmukaisesti

Johtajan tehtäviin kuuluu erityisesti:
1. johtaa ja kehittää rangaistuslaitoksen toimintaa ja huolehtia sen toimintaa koskevien säännösten ja määräysten noudattamisesta sekä rangaistuslaitoksen toiminnalle asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta;
2. johtaa toimintaa asetettujen tulostavoitteiden mukaisesti ja vastata siitä, että asiat käsitellään taloudellisesti ja toiminnallisesti mahdollisimman tarkoituksenmukai-sella tavalla;
3. huolehtia alaisensa henkilöstön kehittämisestä ja työkyvyn säilyttämisestä sekä työsuojelusta ja työympäristöstä;
4. säännönmukaisesti tarkastaa laitoksen tiloja ja toimintaa sekä erityisesti valvoa vankien olosuhteita ja kohtelua;
5. huolehtia siitä, että vankien oikeuksia ja velvollisuuksia noudatetaan;
6. viipymättä ilmoittaa rikosseuraamusvirastolle merkittävistä tapahtumista laitoksessa.

Johtajan tulee suorittaa rikosseuraamusviraston määräämät muille rangaistuslaitoksille kuuluvat tehtävät.

Onko Margit Kynkäs onnistunut hänelle määrätyissä tehtävissä?

7 kommenttia:

 1. En ole puolesta enkä vastaan vaan sen kannalla, että totuus esiin kaikkissa asioissa, niin Hannun kuin muidenkin sellaisten henkilöiden osalta, ketkä ovat lakia tai ihmisoikeuksia rikkoneet, on se sitten poliisi, tuomari, vankilaviranomainen tai kuka tahansa.
  Ihmetyttää taas tässäkin asiassa Kalevan kuvaajan ammattitaidottomuus, ettei ostata ottaa kuvaa jutussa käsiteltävästä viihtyisästä "matkasellistä" vaan ihan jostain muusta. Varmaan alkaa kohta Kalevassa olemaan Kärppien peleistä kuvia, mitkä on otettu kesällä AC Oulun futismatsista. Sama koskee ilmeisesti paikalla ollutta "kesätoimttajaa", joka ei osannut tai sitten yksinkeraisesti ei halunnut rutistaa ulos vastausta siihen, että kuinka kauan yleensä uutta asiakasta "matkasellissä" pidetään ja kuinka kauan Hannu Kailajärveä pidettiin tässä ns. "matkasellissä".
  Jos Hannu todetaan syylliseksi niin hänen on saatava rangaistuksensa ja varmaan saakin. Mutta jos Hannu todetaan syyttömäksi niin Kyngäs kuin muutkin väärin tässä asiassa virheellisesti toimineet henkilöt niin pitkäksi aikaa "matkaselliin", että kertoo kaikki muutkin mahdollisesti virkahenkilönä tekemänsä rikkeet. Asiaan kuuluu tietysti, että he ovat "matkasellissä" ilman minkäänlaisia tapaamisoikeuksia kenenkään kanssa. Syykin pidättämisille on selvä, syytä epäillä ja sitten pitkä rivi erinlaisia syitä epäilyille. Vapauduttuaan heidät on myös vapautettava tehtävistään.

  VastaaPoista
 2. Hannu Kailajärvi on kuvaillut usein lähiomaiselleen, että häntä pidettiin puolisen vuotta täydellisesti eristettynä pimeässä, saastaisessa ja kylmässä kellarikopissa, jonka seinät ja lattia olivat ihmisten eritteissä ja ikkuna rikki.

  Kailajärven kuvailemaa "pottukellari"-tilaa ei vankilassamme ole, väittää Kyngäs. Vankilanjohtaja Kyngäs ei kuitenkaan paljasta missä vankilan tiloissa Kailajärveä on pidetty eristyksessä.

  Vankilanjohtaja Kyngäs sanoo monen oululaisen viranomaismyönteiseksi kokeman sanomalehti Kalevan nettisivuilla, että Kailajärvi ei asunut eristyssellissä.

  Kailajärvi paljasti asian lähiomaiselleen jo puoli vuotta sitten, joka myös silloin välitti Kailajärveltä saamansa tiedon julkisuuteen, "selllin ikkuna rikki, talvella umpijäässä, selli kylmä ja pimeä, patja homeessa, ikkuna 3,5 m korkeudessa". Silloin vankilanjohtajat vaikenivat asiasta mutta nyt hänen paljastuksiaan julkisuudessa kiistetään.

  Kailajärven lähiomaisen mukaan varavankilanjohtaja on pitänyt julkisuuteen vuotaneesta ja syntyneestä ikävästä kohusta "puhuttelun" Kailajärvelle.

  Kailajärvi on tietoinen oululaisen lehden uutisoinnista ja aikoo tehdä siihen kirjallisen vastineen. Kailajärvi toivoo, että myös terveydenhuoltoviranomaiset tulisivat tarkastamaan kuvailemiaan tiloja.

  Eihän Hannu vankilan henkilöstöä syyttänyt vaan esitutkinnanjohtoa, sanoo eräs WinCapitan jäsen. Lähiomaisten ja sijoitusklubin jäsenistön keskuudessa on noussut huoli Kailajärven turvallisuudesta vankilassa, toteaa klubilainen

  VastaaPoista
 3. Kailajärvi: Terveysviranomaiset voivat tulla tarkastamaan sellin

  www.sanomat24.fi

  VastaaPoista
 4. En oikein ymmärrä tätä koko juttua siinä mielessä, että rikoksen tehneen kuuluukin minun mielestäni olla vähän toisenlaisissa oloissa kuin hotelli. Jos vaikka ikkuna on korkealla tai rikki, niin mitä sitten? Ei sinne lomailemaan ole miestä lähetetty. Se on sitten toinen asia jos Kailajärvi todetaan joskus syyttömäksi, sillon tulisi tietytsti saada mittava korvaus tuosta vankila-ajasta. Tosin en usko että ilman mitään tuomioita pääsee, sillä esimerkiksi sitä Ruotsin pakoreissua ei oikein voi millään selittää rehellisen miehen toiminnaksi.

  VastaaPoista
 5. Vai rikollinen. Paljoko on tullut seurattua ja onko käsitystä siitä mitä tarkoittaa esitutkinta/ tutkintavankeus. Hannu on toistaiseksi syytön mies ja jos syyttömänä pysyy toiminnan ollessa laillista kuinka miellät hänen kohtelun sitten.

  Kaikki jäsenet saivat 2008.03 viestin wincapita tutkinnan alla ja tutkinnan kestosta ei tietoa sekä sisään että ulosmenevän rahan liikenne seis tutkinnan aikana. tässä tilanteessa ollaan edelleen. Katsotaan kuinka oikeudessa todetaan asioiden olevan jos sinne uskalletaan edes mennä..

  Kaikki voisivat nyt ottaa käyttöönsä ne viimeisetkin rippeet sieltä aivolohkoista ja vähän lueskella suuremmalla ajatuksella tältä sivulta ja selailla noita linkkejä myös..

  VastaaPoista
 6. "Tosin en usko että ilman mitään tuomioita pääsee, sillä esimerkiksi sitä Ruotsin pakoreissua ei oikein voi millään selittää rehellisen miehen toiminnaksi."

  Jos tietää joutuvansa perusteettomasti Suomen rikkaiden sukujen masinoiman ajojahdin kohteeksi, jossa KRP:tä käytetään työkaluna, niin Kailajärven reaktio on täysin luonnollinen.

  Toisaalta näiden asiallisempienkin murourpojen logiikassa on suuria aukkoja, kun ottaa huomioon, että heidän niin kovasti naurama "Vyölaukkumies" ilmoittautui viranomaisille vapaaehtoisesti.

  Murourpot ovat kuvittelevat olevansa huomattavasti fiksumpia kuin ovatkaan, kun helpoinkaan looginen ajattelu ei näytä sujuvan.

  VastaaPoista
 7. Hannu täytyisi mitä ilmeisimmin siirtää johonkin toiseen maahan odottamaan asiain käsittelyä. Maahan, jossa häntä kohtaan ei ole median taholta luotu vääristyneitä asenteita. Eikös jokainen ihminen ole syytön niin kauan, kunnes toisin todistetaan?? Siis tähän asti Hannu on syytön ja tästä eteen päin niin kauan, kunnes toisin todistetaan. "Yksi anonyymi"

  VastaaPoista