keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Lehdistötilaisuus 14.10.2009

( TIEDOTE )

Julkisuudessa esiintyneen jatkuvan ja yksipuolisen tiedotuksen vuoksi EOK ja sen jäsenistöön kuuluvat sijoitusklubi WinCapitan jäsenistön edustajat ovat päätyneet järjestämään tiedotustilaisuuden, jonka tarkoituksena on antaa laajempi kuva WinCapitan toiminnasta ja korjata tiedotukseen liittyviä virheitä.

Sijoitusklubi WinCapitan toimintaa käsittelevä lehdistötilaisuus järjestetään Presidentti hotellin Urho-kabinetissa (Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki) keskiviikkona 14. lokakuuta 2009 klo 13.00 alkaen.

Suomen suurin talousrikos, vai onko se rikos sittenkään?

WinCapitan toimintaan perehtyneet asiantuntijat ja sijoitusklubi WinCapitan jäsenistön edustajat ovat huolissaan seuraavista asioista:

- Keskusrikospoliisin virallisen tiedotuksen yksipuolisuus ja kaiken muun tutkintaan liittyvän tiedon jatkuva salaaminen

- Kansalaisten omaisuuden takavarikkojen määrän nouseminen 30 miljoonan euron tasolle ilman yhtäkään dokumenttia, joka osoittaisi rikoksen ja siihen johtavan laskutoimituksen oikeaksi.

- Perustuslain ja ihmisoikeussopimuksen takaama omistusoikeuden loukkaaminen on tullut loukatuksi ilman KRP:n selvityksiä siitä, mihin väite Suomesta tapahtuneista 100 miljoonan euron sijoituksista perustuu.

- KRP:n omituiset toimenpiteet jäsenten asiamiesten jääväämisestä ja pääepäillyn pitämisestä jatkuvasti vangittuna ja eristettynä.

- Useiden jäsenten koko omaisuuden takavarikoiminen laittomasti hankittuna tulona, jonka seurauksena verottaja vaatii tuloveroja näin saadusta tulosta. Poliisi ei suostu vapauttamaan takavarikosta edes veronmaksamiseen tarvittavia varoja.

- Kuinka kauan Suomessa voidaan pitää 30 miljoonan euron omaisuus takavarikossa ilman todisteita?

- Tutkinnan kohtuuttoman pitkä kesto ilman rikoksen teonkuvausta.

Lehdistötilaisuudessa asiantuntijat ja WinCapitan jäsenistön edustajat selvittävät seuraavia asioita:

1. Sijoitusklubi WinCapitan perussäännöt, toimintaperiaatteet ja jäsenyys.
2. Valuuttakaupan periaatteet ja valuuttakaupan käyminen WinCapitan puitteissa.
3. Jäsenen tietoisuus, velvoitteet ja toiminta sijoitusklubissa.
4. Käynnistynyt rikostutkinta ja sen ylilyönnit.
5. Yhteiskunnalliset seuraamukset (konkurssit, sosiaaliset tragediat, verotus ym.).

Lehdistötilaisuuden ohjelma:

* EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen: EOK:n havaitsema tarve WinCapitan jäsenten oikeusturvan toteutumisen tukemisessa, EOK:n toimintaan kuuluva seuranta ja valvonta viranomaisten toiminnan lainmukaisuudesta
* OTL Ilkka Pitkänen: WinCapitan organisaation kuvaus, jäsenyys, sijoitustoiminta ja keskusrikospoliisin jäsenistöön kohdistama toiminta
* WinCapita-jäsen, rehtori Juhani Turjanmaa: Jäsenen toiminta sijoitusklubissa, tietoisuus laillisuudesta ja toiminnasta tehdyt havainnot
* WinCapita-jäsen/et: Valuuttakauppa ja sen toteuttaminen WinCapitan tarjoamalla valuuttakaupan ohjelmalla.

29 kommenttia:

 1. Nyt en ole mukana ymmärränkö oikein että Columbo postasi tämän kutsun samalla sekunnilla kun tiedotustilaisuuden pitäisi alkaa? Saisiko kuitenkin videon tilaisuudesta näkyville myös meille, jotka eivät pitkän matkan vuoksi pääse paikalle?

  VastaaPoista
 2. Katoin mainitun rehtorin tietoja netistä ja tätä onkin odotettu, että WC:n omistaja astuu esiin!

  Juhani Turjanmaa
  Owner, WinCapita

  http://www.linkedin.com/pub/juhani-turjanmaa/15/980/556

  VastaaPoista
 3. mukava nähdä mitä tietoa saadaan. ihankohan lööppeihin asti päätyy capitalaiset...

  VastaaPoista
 4. Tuohan on oikein erinomainen homma, että capitan porukka pistää nyt valttinasa pöytään, jotka tosin lentänee aika vahvojen sanojen saattelemana samaa liukua silppuriin. En jaksa uskoa tällä olevan muuta seurausta kuin se, että EOK:n rahastus lopultakin päättyy tällä asialla. Ja ihan hyvä saavutus sekin, myös winkkarilaisten kannalta.

  VastaaPoista
 5. jospa se kansainvälinen media antaa vauhtia paikallisiin lehtimiehiin/naisiin...

  VastaaPoista
 6. Niin, loputtomiinhan ei voi jatkua se tosiasia, että media ja KRP ovat tähän asti vääristäneet todella härskisti totuutta. Motiivia tähän voi vain ihmetellä. Toivottavasti laiva alkaa nyt kääntyä oikeaan suuntaan.

  VastaaPoista
 7. Pelkäänpä pahoin,että myös valtiovallalla on tässä jutussa sormensa pelissä.
  Tärkeintä on tuoda totuus asista julki ja oikeat syylliset tuomiolle.
  Suomen perustuslaissa ihminen on syytön,kunnes tuomioistuin on tuomion julistanut,mutta kuinkas tässä jutussa on käynyt.Media ja KRP ovat rikkoneet lakia tässäkin asiassa,puhumattakaan esitutkintalaki.
  Onhan näitä vastaavia tapauksia Suomessa ollut muitakin ja sama kaava on toistanut itseään.
  On vaikea edes tajuta,kuinka häikäilemätöntä porukkaa istuu valtion viroissa ja saavat palkkansa veronmaksajien rahoista...

  VastaaPoista
 8. Se on ammatinvalintakysymys. Useimmiten valtion virkoihin ja poliisiin kouluttautuvilla ja hakeutuvilla henkilöillä on TARVE KYYKYTTÄÄ JA MOLLATA MUITA IHMISIÄ. Sitähän heidän työnsä kaiken kaikkiaan on. Valvomista, tarkkailua, häpäisyä, kyykyttämistä jne.

  VastaaPoista
 9. Kuulostaa ihan rikollisen puheelta! Pahat viranomaiset estävät tuottoisan rahankeruun p...kule!

  VastaaPoista
 10. Minkä rikoksen se wincapita sitten oikein teki?

  VastaaPoista
 11. wincapita ei tehnyt mitään rikosta, koska ymmärtääkseni sen nimistä firmaa, yhtistystä tai säätiötä ei ole rekisteröity koskaan mihinkään. sen sijaan klupiin rahaa laittaneet ja etenkin sieltä rahaa 'nostaneet' lienevät syyllistyneet rikoskeen... Mutta aivan, tuomioita ei ole vielä annettu käräjät ovat vasta tulollaan

  VastaaPoista
 12. eikös Salla jo jakanut tuomiot?

  VastaaPoista
 13. Kauppalehti ehti ekana tänään...

  VastaaPoista
 14. Juuri tämän luokan kommentit kertovat,että jotkut laukovat suustaan sellaista,mistä eivät mitään tiedä.

  "wincapita ei tehnyt mitään rikosta, koska ymmärtääkseni sen nimistä firmaa, yhtistystä tai säätiötä ei ole rekisteröity koskaan mihinkään. sen sijaan klupiin rahaa laittaneet ja etenkin sieltä rahaa 'nostaneet' lienevät syyllistyneet rikoskeen... Mutta aivan, tuomioita ei ole vielä annettu käräjät ovat vasta tulollaan"

  Polliisko kerto? voi helvata sentään!

  VastaaPoista
 15. http://www.nelonen.fi/?vt=video&vid=45176 tuolta sitä voi totuutta ihmetellä ihmiset.

  VastaaPoista
 16. Mikäli tää toiminta nyt sitten todetaan rehelliseksi, niin sijoitan työttömyysturvastani varmasti puolet ja jään odottamana kiltisti tuottoa.

  Zemppii vaa kaikille osapuolille, toivottavasti oikeusvaltiossa totuus molemmilta puolilta tulee esiin.

  VastaaPoista
 17. Hei kaikki wc:läiset,murolaiset ja lääkkeensä ottamatta jättäneet sekopäät/kateelliset panettelijat.Kootkaamme rivit yhteisen asian eteen ja vaatikaamme Hannu oikeuden tai mieluummin median eteen kertomaan totuus todisteiden kanssa.Ajatelkaapa sitä,Hannu,krp,eok ja kenties joku paska murolainen suorassa lähetyksessä !! Siinä yhteinen tavoite.Me Capitassa emme saa asioita eteenpäin mutta eikös murolaiset ole murtautuneet sivuillekkin ihan krp:n kehujen saattelemana joten voisivat saada vaikka asioihin vähän vipinää ??

  VastaaPoista
 18. Kyllä EOK;n tiedotustilausuus meni reisille
  voi voi on Teillä vaan päät kipeenä:=)

  VastaaPoista
 19. Loistavaa toimintaa jälleen EOK:lta!kiitos heille ja muille jotka totuutta yrittävät tässä "ryssän" vallan aikaisessa suomessa tuoda julki.Kuinka kauan voidaan omaisuutta pitää jäissä tavallisilta kansalaisilta pelkkien valheiden nojalla?kauanko vielä joutuu Hannu istumaan ilman että edes syytettä on saatu aikaiseksi!HANNULLE MAHDOLLISUUS PUHUA!!

  VastaaPoista
 20. Tälläistä meidän iki ihanassa suomenmaassa http://sanomat24.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=12912&Itemid=176

  VastaaPoista
 21. Eikös ollut JÄSENTEN syyttömyydestä kyse? eikä Capitan? Ja ihan onnistunut siinä tapauksessa, koska 2/3 osa "sijoituksesta" meni jäsenmaksuun (clubiin, joka oli olemassa oleva "tuote", eikä jäsenelle/sponssorille,) sekä, EOK:n mukaan,toimivan "mittariTUOTTEEN", ja 1/3 osa omaan "virtuaalitiliin" capitan sivulle, joka pystyi ITSE ottaa/anoa takaisin MB-tilille, laittamatta ollenkaan lisenssiin, ja ITSE sitten treidata omalla tilillä valitsemallaan alustalla, "mittarin" avustama? Ja jos panosti "virtualitilin" Clubin X-lisenssiin, niin silloinhan ne oli Capitan omistama, Clubin sääntöjen mukaan, eli, ei kummassakaan tapauksessa, pääsi Capita suoranaisesti, jäsenten rahoja treidaamaan... Niin näillä kuvioilla, MISSÄ VAIHEESSA pääsi jäsen/sponssori, tekemään "Laiton rahakeräys"???!! Nimim. Laiska(kun panosti X:iin eikä itse treida) ja terveellisesti ahne, että kävi koulua paremman palkatun ammatin saamiseksi, mutta silti niin tyhmä, että kokeili haalaria, ja se ei haluaa millään irtautua ;)

  VastaaPoista
 22. Olkaa hyvät ystävät nyt tarkkana mihin rahojanne pistätte, nyt on aika jolloin näitä sijoitustoiminnaksi naamioituja 'ryöstöjä' tehdään ympäri maailmaa myös Suomessa!

  Tässä kait se viimeisin:

  Petosepäily: Ikaros keräsi viisi miljoonaa, lupasi 932 prosentin tuoton

  http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/petosepaily-ikaros-kerasi-viisi-miljoonaa-lupasi-932-prosentin-tuoton/158662

  VastaaPoista
 23. tosiaan yhteistä näille on kovat tuottolupaukset ja usein on myös linkki johonkin kaukomaille, tässäkin tapauksessa yllättäen Thaimaahan. Siinä on oma hommansta tuolta rahoja ja syyllisiä hakea pois, kuten on nähty

  VastaaPoista
 24. Pitänee muistaa, että epäily on vasta epäily...
  Medialla on paha tapa leimata myös syyttömiä tahoja.

  Sokeat kansalaiset uskoo myös aivan kaiken vaikka lehtijuttuja tehdään monesti liukuhihnalta ilman todellista perehtymistä aiheeseen.

  Monta rikollista vainua on mennyt pahasti ohi.

  VastaaPoista
 25. Epïly on vasta epäily, mutta kaikki faktat puhuvat sen puolesta että kyseessä on pyramidipeli, tosin aika ovelasti toteutettu! Eilen kun katsoin ohjelmaa tiedotustilaisuudesta en tiennyt kumpi oli suurempi, myötähäpeän tunne vaiko sääli noita tosiuskovaisia kohtaan

  VastaaPoista
 26. Onhan se vakava paikka jos on vilpittömin mielin uskonut vuositulojen olevan satoja tuhansia, ja sitten joutuu kaiken palauttamaan takaisin. Osa tosin pakeni maasta joten ainakaan heidän kohdallaan vilpittömyydestä ei liene kyse

  VastaaPoista
 27. Vakavaa on se kun KRP valehtelee ja salailee asioita.

  Eikös KRP ole kansaa varten eikä päinvastoin?

  VastaaPoista
 28. On totta,että vaikeahan tällaiseen on uskoa;Suomi,joka on jollain ihmeenkauopalla saanut maineensa lähes korruptio vapaana-ja ihmisoikeuksia kunnioittavana maana.
  Tämä toden totta on enää pelkkä myytti,vaikka tietenkin suurin osa kansaa luottaa sokeasti tähän (valheelliseen)järjästelmään.Jo ilman capitaakin on tämä politiikkojen epärehellisyys ponnahtanut pintaan.
  Esim. "lankku" Vanhanen alkoi "itkemään" ajojahdistaan yms. ja kuitenkin Kailajärvi jota edelleenkään ei ole tuomittu,on kuitenkin suoraan sanoen lynkattu,niin mediassa,kun kansalaistenkin keskuudessa.Kuitenkaan ainankaan kansalaiset ei tiedä koko asiasta yhtään mitään;luottavat poloiset krp:n ja median sanomaan.
  Miksiköhän politiikot eivät ole sanallakaan kommentoineet capitaa:No,jotkut tulevat vielä kommentoimaan,koska jäsenlistat on olemassa;mielenkiintoisia nimiä täynnä.
  Ainankin näille epäehellisille politiikoille on informaatiota jaettu riittävästi,joten jälkeenpäin on turha selitellä mitään!
  Sitä saa mitä tilaa!

  VastaaPoista
 29. 10:39
  Ai mitkä faktat?

  Jos olisi faktaa lyödä pöytään niin tuskinpa tätä asiaa enää vatvottaisiin. Taitaapi olla niin että krp:n pojjiilla faktat vähissä ja muutenkin ovat ulkona kuin lumiukot koko casen suhteen. Rahaliikenteestä ja muutenkin Capitan toiminnoista heillä on täysin omat käsityksensä, mitkä eivät tippaakaan vastaa todellisuutta.

  Faktaa on Hannulla, osalla jäsenistöstä, EOK:lla - Ja jossakin vaiheessa Hannu pääsee ääneen ja myös faktat tullaan heittämään pöytään. Sitä odotellessa...
  Tuota olisi myös monen muun syytä odotella, ennen kuin aiheettomasti syyttelevät jäsenistöä ja kirjoittelevat ihan mitä sylki suuhun tuo!

  11:37
  Ketkä ovat PAENNEET maasta?

  Kyllä asia on niin että aiheutuneen tilanteen vuoksi moni ulkomailla asunut on JOUTUNUT TULEMAAN takaisin tänne "neuvostoliittoon"!

  Sanotaan että on onni syntyä Suomeen, tänne hyvinvointi- ja oikeusvaltioon... HAH!
  No eiköhän asioiden oikea tila vielä aukea ihan meille jokaiselle.

  Ja huomaa että noista isoistakin tuotoista ovat esim. ohjelmassa esiintyneet jäsenet maksaneet kiltisti veronsa... varmasti on myös niitä jotka ovat jättäneet veronsa maksamatta, mikä taas ei ole tuomittavaa Capitan, mutta näiden kyseisten jäsenten osalta.

  ---

  Mitä KRP pelkää? Minkä tahon talutusnuorassa se nuuskuttaa? Hannu kun on ollut halukas pääsemään ääneen pidätyksestään asti, ja johan silloin asioihin saataisiinkin selvyys. Miksei siis Hannua päästetä kertomaan omat näkemyksensä ja antamaan selvityksensä tilanteesta?

  Kaikki ei ole kuten KRP ja media olettavat ja esittävät! Tosin suurin osa kansasta luottaa siihen mitä media ja KRP ilmoittavat, mutta KRP:han voi tiedottaa mitä tahtoo, esimerkkinä tuore tapaus Arctic Sea. Mediahan nyt kirjoittelee sitä mikä myy, on siinä sitten totuuden perää tai ei.

  Salla on syytökset jo jakanut, ja saanut toiminnastaan palkintojakin... mikä sinänsä tuntuu erittäin kummalliselta - eihän juoksukilpailussakaan jaeta palkintoja ennen maaliintuloa!
  Mihin mahtaa tuo palkinto päätyä =)

  Jos olisi faktaa, jos olisi tunnustuksia, jos olisi sitä ja tätä, niin varmasti syytteitäkin olisi jo jaettu ja tapaus olisi loppuunkäsitelty. Kuten Pitkänen haastattelussa sanoi: "Ei tämä ole niin vaikeaa. Ei tämä ole ollenkaan vaikea asia."
  Mutta KRP:lle taitaa olla!

  KRP:n (ja myöskin median) toiminta haisee... ja pahasti haiseekin!

  VastaaPoista