keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

KRP ja syyttäjä vaihtoivat WinCapitan henkilökunnan asiakkaiden rahoihin

Tiina Wartti otti aiemmin Järviradion haastattelussa napakasti kantaa kahden keskeisen WinCapita-toimijan syyttämättäjättämispäätöksiin.


Olen tullut siihen tulokseen, että Wartti on näkemyksessään aivan oikeassa.

Perustelut kahden keskeisen avainhenkilön "katoamiselle" oikeusprosesseista tarjoaa syyttäjälle suoran, mutta keinotekoisen väylän asiakkaiden rahoihin.

Syyttäjän olisi ollut miltei mahdotonta päästä kollektiivisesti kurmuuttamaan WinCapitan jäsenistöä, jos oikeuslaitokselle olisi tarjottu rehellinen kokonaiskuva WinCapitan organisaatiorakenteesta. WinCapitan jäsenistö kun oli todellisuudessa WinCapitan maksavia asiakkaita.

Jo lähtökohtaisesti asia on niin, että asiakkailla ei ole mahdollisuutta päästä käsiksi firman rahoihin missään yrityksessä. Asiakkaat eivät myöskään voi suoranaisesti vaikuttaa firman tai minkään sijoitusklubin päätöksentekoon.

Syyttäjälaitos ja KRP:n säheltäjät markkinoivat loppuun asti sellaista kokonaiskuvaa, jossa tuhannet nuhteettomat suomalaiset huijasivat häikäilemättä veljiään ja siskojaan, vaikka näin ei asia suinkaan todellisuudessa ollut.

Todellisuudessa WinCapitan asiakkaat noudattivat kollektiivisesti WinCapitan sääntöjä, kuten kaikkialla on käynyt jo sata kertaa selväksi.

WinCapitan asiakkaat ovat olleet koko oikeusprosessien ajan kokonaisuudessaan pöydän väärällä puolella. Tuhansien tarpeettominen asiakkaille tehtyjen kuulustelujen sijaan olisi pitänyt raahata kuulusteltavaksi WinCapitan henkilökunta ja selvittää sitä kautta, mitä todellisuudessa missäkin tapahtui. Arviolta tällä järkevällä tavalla suoritetut kuulustelut olisi säästänyt valtion rahoja 3-5 miljoonaa euroa.

Miksi kuulustella tuhansia ihmisiä asiasta, josta he eivät edes teoriassa voi tietää yhtikäs mitään? Pohjolan Hölmölässä kaikki on mahdollista.

Arkitodellisuutta on se että, WinCapitasta asiakkaille maksetut rahat on syyttäjille paljon rakkaammat, kuin oikeudenmukaiset ja lakia kunnioittavat oikeudenkäynnit.

Puolueettomat lainoppineet ovat poikkeuksetta kummastelleet WinCapita-oikeudenkäyntien järjettömyyttä.

Perustavaa laatua oleva kysymys on se, että minkä lakikirjan mukaan sijoittaminen ja sijoitusklubin sääntöjen noudattaminen voi olla kollektiivinen rikos? Ei yhtään minkään.

Syyttäjälaitos on syyttänyt viimeiset vuodet surutta kaikkea, mikä liikkuu, ihmisuhreista piittaamatta. Minulle on alkanut viime vuosina muodostumaan selkeä käsitys siitä, minkälaista Suomea nämä itsekeskeiset syyttäjät haluavat olla omalla toiminnallaan rakentamassa? Sellaista, jossa ihmiset ovat eriarvoisia, hyvin eriarvoisia.

1 kommentti:

  1. Kiitos, Columbo, hyvästä kirjoituksesta! Taas kerran olet löytänyt asian ytimen: "Minne katosi WinCapitan henkilökunta?" Hyvä ja puhutteleva slogan! Kuin pieru saharaan he ilmeisesti katosivat (minua lukuunottamatta) ja KADOTETTIIN TAHALLAAN! Minulla on omat vahvat epäilykseni - ainakin osittain toisesta hlöstä - minkä vuoksi, ja niin varmaan sinullakin, Columbo, jos/kun olet WC:n loppuvaiheita tutkinut.

    Hyvä, että joku muukin kuin minä + Järviradio on ottanut tämän aiheen julkisesti esille! Itse otin sen ei-yhdenvertaisuuden vuoksi, koska nämä kaksi päähaaran/sisäpiirin mieshenkilöä olivat päätekijään verrattavia toimijoita (lakimiesten ja IT-asiantuntijoiden mukaan) ja tekivät klubin liikevaihtoon erittäin voimakkaasti vaikuttavia toimia - oikeastaan koko klubin liikevaihdon!! - ja silti saivat syyttämättäjättämispäätöksen/mahdollisen syytesuojan. Itse tein sihteeritason tehtäviä palkollisena hetken klubiin (joista maksettu verot ja kaikki lakisääteiset maksut valtiolle), jotta sain leipää ja voita lapselleni ja itselleni ja tästä hyvästä jouduin ihan järjettömiin yhteisvastuullisiin korvauksiin Kailajärven kanssa!! Kaksi päätekijään verrattavaa henkilöä olivat toiminnan alusta loppuun (vv. 2003-2008) WinCapitassa mukana erittäin strategisissa toimissa ja heille ei tullut mitään seuraamuksia?! Yhdenvertaisuus on kuitenkin lakikirjassa selvästi präntättynä (Yhdenvertaisuuslaki ja Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta).

    http://tiinawartti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165573-olemmeko-tasa-arvoisia-naiset-ja-miehet-rikosjutuissa

    VastaaPoista