keskiviikko 3. elokuuta 2011

EOK: Huijasivatko viranomaiset WinCapita-sijoittajia?


EOK julkaisi oheisen tiedotteen:

Suuri huijaus tässä WinCapitan asiassa onkin ilmeisesti siinä, että rahansa menettäneille on uskoteltu, että he saavat jotakin rahaa poliisin, syyttäjien ja tuomioistuinten avulla, sanoo varatuomari, OTL Ilkka Pitkänen.

On kuulemma tehty valtava 100 miljoonan euron suuruinen huijaus. Se on kuulemma ollut huikeata pyramidipeliä ja laitonta rahankeräystä. Valtavaksi rikokseksi kuvatun toiminnan mediavaikutusta on voimistettu jopa eräiden toimittajien palkitsemisseremonioilla siitä hyvästä, että nämä toimittajat olivat muka saaneet kaivetuksi esiin tällaisen hirveyden.

Asian tutkinnan siirryttyä Keskusrikospoliisille myös tämä viranomainen on jatkuvilla tiedotteillaan median kautta luonut vaikutelman “Suomen suurimmasta talousrikoksesta”.

Suomalaista oikeuslaitosta leimaa kymmenet tuomiot oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin loukkauksista Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimesta. Silti jopa näissä suomalaisissa oloissa on poikkeuksellisen voimakkaasti oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin ihmisoikeutta loukattu, jotta median alun perin luoma kuva voitaisiin säilyttää.

Johtavana syyttäjänä median luomaa kuvaa ylläpitämään on asetettu suuren iltapäivälehden päätoimittajan puoliso, joka on saanut hyvin pitkälle tosiasiallisesti johdatella oikeudenkäyntiä.

Suuri huijaus tässä WinCapitan asiassa onkin ilmeisesti siinä, että rahansa menettäneille on uskoteltu, että he saavat jotakin rahaa poliisin, syyttäjien ja tuomioistuinten avulla. Toimintaan hyvässä uskossa osallistuneilta piensijoittajilta on kyllä otettu omaisuutta pakkokeinon yhteensä kymmeniä miljoonia euroja.

Varatuomari, OTL Ilkka Pitkäsen selvitysten mukaan jo varmuudella tiedetään, että valtion ottamia varoja ei tulla koskaan jakamaan vahinkoja kärsineille siitä yksinkertaisesta syystä, ettei ole olemassa asiakirjoja, jotka osoittaisivat, miten varat tulee jakaa. Rahat jäävät valtiolle. Valtio saa näin lisää rahaa esimerkiksi Kreikan, Portugalin ja vastaavien valtioiden loputtomaan tukemiseen ja rahoittamiseen.

Näyttää siltä, että tähän päivään mennessä lähes jokainen vastaantulija on jo muodostanut hyväksyvän käsityksensä tämän “huikean” petoksen tapahtumisesta eikä juuri kukaan edes enää välitä kuulla selvitystä siitä, mitä WinCapita todellisuudessa oli.

Tiedotus on tehnyt tehtävänsä – ihmiset uskovat tietävänsä kaiken tarpeellisen. Ilkka Pitkänen kuitenkin selvittää perusteellisesti, mistä on ollut todellisuudessa kyse WinCapitan asiassa.


Lue Ilkka Pitkäsen huikea loppulausunto kokonaisuudessaan osoitteessa www.sanomat24.fi

1 kommentti:

  1. http://www.wikipress.eu/index.php?page=wincapitan_kokokuva    Todennäköisesti viranomaiset ovat lähteneet niin sanotusti “soitellen sotaan”. Kun valtaviin turvaamistoimenpiteisiin on ryhdytty, mitään ei voida peruuttaakaan, koska siitä seuraisi valtavat vahingonkorvausvaatimukset. Sen vuoksi valtiovalta yrittää ajaa niin sanotusti käärmettä pyssyyn. Tapahtuneen pohjaksi on jotenkin saatava osoitetuksi rikos, vaikka selvitykset jo osoittaisivatkin jotakin muuta.

    Vantaan käräjäoikeudessa kuultiin todistajana tutkinnanjohtaja Seppo Rautavaa, joka kertoi muun muassa, että rikosilmoitus oli tehty WinCapitasta 17.3.2008 ja että hänet oli kutsuttu tutkinnanjohtajaksi 18.3.2008. Ennen rikosilmoituksen tekemistä poliisi ei Rautavan mukaan ole edes voinut tehdä mitään toimenpiteitä WinCapitan suhteen. Rautava puhuu kuitenkin jossain määrin vastoin parempaa tietoaan. Oikeudessa niinikään kuultu Finanssivalvonnan edustaja Hirvi kertoi yhteistyöstä, jota tehdään rahanpesuun liittyen sisäasiainministeriön, Suomen pankin ja KRP:n edustajilla miehitetyssa neuvotteluryhmässä. On olemassa selkeitä todisteita, että tämä ryhmä on ollut liikenteessa jo ainakin syksystä 2007 lähtien.

    VastaaPoista