keskiviikko 25. elokuuta 2010

Rouva Ilta-Sanomat rapsuttaa WinCapita-syyttäjän selkää

Kuva YLE: Ulla ja Mika, Tarjan ja Pentin vieraana.

Tiedämme kaikki, että Suomi on pieni maa. Case WinCapitan myötä rakas Isänmaamme on näyttänyt meille monet kasvonsa. Edellisessä jutussa kerroin neljän leijonan kenraalin WinCapita-jäsenyydestä ja samassa yhteydessä tuli tietoon, että Ilta-Sanomien toimituspäällikkö Ulla Appelsin toimitti kenraalista kertovan kirjan vuosituhannen alussa.

Suomen puolustus. Toimittanut Ulla Appelsin. Helsinki: Ajatus, 2001. ISBN 951-566-061-0.

Erikoista tästä tekee osaltaan myös se, että Ulla Appelsinin aviomies Mika Appelsin toimii syyttäjänä WinCapitan pääjutussa. On perusteltua miettiä Appelsinin pariskunnan henkilökohtaisia intressejä, ajaa WinCapitan pääjuttua perheen yhteisten etujen vaatimalla tavalla. Onko syyttäjä jäävi?

Kaikki aikuiset tietävät, että työasioista ei puhuta kotona, eikä koskaan edes vahingossa hiiskuta lähipiirille. Totta vai tarua?

Iltapäivälehdet muokkaavat tehokkaasti suuren yleisön mielipidettä monissa merkittävissä asioissa.

Media lietsoi hysteriaa ja kansa meni retkuun myös sikainfluenssan kanssa. Paniikin omaisesti jonotettiin vierasta ainetta terveeseen kehoon laitettavaksi ja oli sanomattakin jo silloin selvää, että pandemiakohun taustalla puhui iso raha. Tarkastelemme sikainfluenssaa ja kytköksiä rokotebisneksessä myöhemmin syksyn aikana.

Syyttäjän esteellisyydestä löytyy suuri määrä tietoa internetin värikkäästä maailmasta:

Eduskunnan lakivaliokunnan mietinnön (LAVM 20/1996 vp ) mukaan
"esteellisyysperustetta ei yksilöidä siinä määrin, että hän on esteellinen
käsittelemään asiaa. Siksi tarvitaan yleissäännös tilanteisiin, joissa
puolueettomuuden voidaan objektiivisesti arvioida katsoa vaarantuvan.
Arvioinnissa on harkittava, minkälainen suhde syyttäjällä on käsiteltävään
asiaan, asianosaisiin tai asiassa muutoin esiintyviin henkilöihin".

Yleislausekkeen tarkoituksena on korostaa julkista valtaa edustavan
syyttäjän puolueettomuusvaatimusta. Arvioitaessa sitä, onko syyttäjä
menettänyt puolueettomuutensa ei lähtökohdaksi oteta syyttäjän
tosiasiallista puolueellisuutta, vaan yleinen käsitys siitä, onko olemassa
seikkoja, joiden perusteella syyttäjän puolueettomuuden voidaan
objektiivisesti katsoa vaarantuneen. (Frände,Dan: Finsk straffprocesrätt I
s.128-129).


Syyttäjän esteellisyydestä voit lukea lisää osoitteesta:
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/11/syyttjn-esteellisyys-ja.html

Ulla ja Mika, Tarjan ja Pentin vieraana on nähtävissä myös oheisella videolla:
http://areena.yle.fi/video/599566

23 kommenttia:

 1. Kiitos ansiokkaasta kirjoituksesta ja paljastuksesta. Odotamme kovasti vaaleja ja sitä, kun Juntunen pääse eduskuntaan ja Perus Suomalaiset hallitukseen. Juntunen tulee varmasti laittamaan oikeus-ministerinä nämä viranomais rikolliset kuriin. Toivottavasti ehtii ajoissa.

  VastaaPoista
 2. Muuten hyvä, mutta taitaa olla niin, että muille ministerien palleille (voi olla myös pallitonkin esim. nainen) kelpaa kuka hyvänsä, paitsi oikeusministerin pitää olla juristi. Pitää jonkun houkutella Kari Uotia mukaan PerSu:n ehdokkaaksi ja siitä sitten oikeusministeri. Muuttuis tahti talossa.

  VastaaPoista
 3. Joku vois keplotella itsensä hyväveli/muuraus/eduskunta-ym ytimeen sisään. Seuraavaksi elokuva-tyyliin, undercoverina tulisi isot aseet ojossa takavasemmalta samalla paljastaen korruption koko laajuuden. Edes puolet siitä. Silloin kamerat paikalle!

  VastaaPoista
 4. Pitäisi ottaa ns. amerikan malli käyttöön.

  Jos kerran kansa päättää "kansanedustajista", pitäisi myös muut virkamiehet laittaa vaihtoon jokaisissa valtion omistamissa laitoksissa, miten sitten siihen kunnissa reakoitaisiin?

  VastaaPoista
 5. Tuolla pelillä Hägglund tuskin tulee saamaan mitään syytettäkään syyttäjä Appelsinin puolelta, kun ovat noin hyviä kavereita Appelsinit ja kenraali Hägglund.

  Vaikka täytyy taas kerran muistaa, että Jouni Laihon mielestä KAIKKI WINCAPITAAN/-CLUBIIN OSALLISTUNEET OVAT RIKOLLISIA. Eikö Kenraalikin tällöin kuulu wincapitalaisten joukkoon ja kuulu saada SAMANARVOINEN kohtelu kuin muidenkin jäsenien, joilta moneltakin on tuhottu koko elämä KRP:n eri pakkotoimin.

  Kenraali Hägglundinhan Suomen valtion korkea-arvoisena edustajana, pitäisi myös näyttää ESIMERKKIÄ KAIKELLA TOIMINNALLAAN MUULLE KANSALLE, että mitä kuuluu tehdä. Kun hän tekee jotakin, muut tekevät perässä ja uskovat hänen arviointikykyynsä asioista.

  VastaaPoista
 6. Näillä onkin mielenkiintoinen yhtälö,nimittäin n.2kk sitten laitoin Rouve Presidentille JÄLLEEN kirjelmän koskien ihmiskohtaloita ja tutkinnan tahallista hidastelua,sekä siinä ilmenneitä vääryyksiä ihmisiä kohtaan.

  Kuinka ollakaan mainitsin tuossa kirjeessä lukuisista tunnetuista eritasoisista sijoittajista joita Wincapita sijoitusklubi pitää sisällään....
  Mielenkiintoiseksi asian tekee se että mainitsin sijoittajana olevan entisen puolustusvoimain komentajan,sekä sen että tulemme pakon edessä tuomaan näitä esille jatkossa mikäli tarve vaatii.

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoinen tuo viestisi nimimerkki Nordic.

  Onko Haloska vienyt viestiä entiselle puolustusvoimain komentajalle, että nyt kannattaisi itse tulla ulos kaapista ennenkuin joutuu suuremman mediaryöpyn eteen ja leimataan huijariksi myös kenraali itse.

  Voihan olla, että kenraalin kirja oli juuri viimeistelyvaiheessa ja hän ehti vielä lisätä kommentit Wincapita-jäsenyydestään siihen viime tipassa.

  Kovin mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 8. Surkuhupaisaa on muistella omaa armeija-aikaa tavallisena sotilaana. Jos meillä sota tilanteessa on tämän tason kenraaleita ja vihollinen syöttää median välityksellä propakandaa disinformaatiolla höystettynä niin pääkolmantena jalkana pötkii pakoon ensimmäisenä kenraalit. Varsinaisia vellihousuja...
  Jep! Hyvältä näyttää maan puolustuksen tila tänä päivänä.

  MUTTA EI HÄTÄ OLE TÄMÄN NÄKÖINEN! MEILLÄHÄN ON IHMISOIKEUKSIEN PUOLESTA PUHUJANA TUNNETTU "TAISTELIJA" RVA PRESITENTTI.

  VastaaPoista
 9. Eilisen Ilta-Lehden mukaan Vanhanen avautui Sarasvuolle ja kertoi hänelle eronsa syyt. Sarasvuo moitti jutussa mediaa yleisesti.

  Tämän päiväinen Ilta-Lehti pieksee Sarasvuota siitä, että tämä komentaa huonosti käyttäytyviä lapsia! Jutuilla ei liene asiayhteyttä.

  VastaaPoista
 10. Pitäisiköhän Appelsiini jäävätä oikeuden käynneistä koska syy yhteys on selvä ??????

  Jos ei "Suuret nimet muuten tule esiin on ne tuotava esim .mielenosoituksen avulla arkaadiamäen juurella tällöin jokainen kansalainen tai ainakin stadilainen saa tiedon ketkä eduskunnassa olevat ja ketkä ministerit ovat mukana ????

  Jos totuus muuten ei tule esille on se tuotava !!!!

  VastaaPoista
 11. Ei käynyt ilmi kirjoituksesta edellä, oletko iloinen, että meillä on "taistelija"- presidentti (ihmisoikeuksien puolesta) vai oliko ivaa. Kukapa tietäisi, kenen joukoissa hän seisoo!!

  VastaaPoista
 12. Hyvät ystävät.

  Kaikki muistanevat, että YLE:llä on valmistelussa eri ilmiöitä kuvaava sarja. Sarjassa on mukana ilmiönä mm. WinCapita, johon Columboakin pyydettiin mukaan. Jakso tulee ulos marraskuussa. Columbo kieltäytyi kunniasta tulla haastatelluksi täysin ymmärrettävistä syistä, mutta mukana "Charles Ponzia vastaan" taiteilemassa on toivottavasti Ilkka Pitkänen.

  Kauhulla ja mielenkiinnolla itse odotan, millaista soopaa nyt saadaan ulos. No, se on tässä vaiheessa sivuseikka. Oma toiveeni tietenkin olisi, että mukana olisi ainakin Cluso630 Turbo alias Antti Suhonen. Hän voisi viime kädessä kertoa sekä KRP:n että FBI:n kannan WinCapita-ilmiöön tänään elokuussa 2010 eli kolme vuotta epävirallisen tutkinnan aloittamisesta.

  Nyt ajatukseni oli kuitenkin muistuttaa kaikkia siitä, että YLE:n toimittajia voisi vielä yrittää joukolla lähestyä itseään mieltä askarruttavilla asioilla.

  Itselleni tulee mieleen mm. entisen puolustusvoimain komentajan, kenraali Hägglundin osallisuus tuulipukumiesten valuuttakauppailmiöön, joka on jo pyramidiksi julkisuudessa todettu. Tai Appelsinin pariskunnan mahdolliset jääviys-seikkailut Hägglund-kuviossa. Tai millaisia terveisiä Jouni Laiho haluaisi lähettää kenraali Hägglundille WinCapita-ilmiössä. Tai miksi ja miten Suomessa ei-poliittinen ja ei-yrityksen-johtoon-kuuluva henkilö painostetaan tuomaan julki sijoituksensa mm. WinCapitaan.

  Jos minä olisin toimittaja, haluaisin saada saman pöydän ääreen keskustelemaan Jouni Laihon, Gustav Hägglundin sekä heitä sparraamaan ja puhetta johtamaan KRP:n agentin, Cluso630 Turbon. Toimittaja toki päättää.

  Jos toimittajat saavat samasta asiasta riittävästi yhteydenottoja, olisi silkkaa typeryyttä ohittaa asia pelkällä olan kohautuksella. Joukossa on ennen ollut voimaa, joten pyrkikää vaikuttamaan siihen, missä valossa asia tuodaan ulos. Muistakaa, että kunnon toimittaja on opetettu vihaamaan PAINOSTUSTA. Älkää missään nimessä painostako, vaan pyrkikää avaamaan toimittajan silmät, elleivät ne omin voimin pysy auki. Virtanen ja Lahtela siis VIHAAVAT PAINOSTAMISTA, pitäkää se mielessä.

  matti.virtanen@yle.fi
  atro.lahtela@yle.fi

  Ilmiömäisin terveisin.

  VastaaPoista
 13. ...lisäisin vielä saman pöydän ääreen edellisten kanssa Kari Narsin ja Pekka Kantasen...niin ja mahdollisesti Suomen Forexin maajohtajan, joka antoi taannoin kommentteja valuuttakaupankäynnistä, sitten tulisi täydellinen farssi - varsinaiset Asiantuntijat!

  VastaaPoista
 14. Huomioikaa yksi olennainen asia, kenen puolesta tai käskystä media on tähänkin asti vienyt capita asiaa julkisuudessa eteenpäin? Kenenkähän pyynnöstä ja kenenkähän ohjeistuksen ja käsikirjoituksen mukaan tämäkin ohjelma tehdään?
  Vastausta voi itse kukin mietiskellä mutta voin sen verran auttaa, että lyhenteessä on vain kolme kirjainta!

  VastaaPoista
 15. matti.virtanen@yle.fi
  atro.lahtela@yle.fi
  Miksi ette kysy krp:ltä suoraan,miksi ne rikkovat
  lakia ja ihmisoikeuksia,miksi niitä arkadianmäen
  koijjareita ei tuoda julki,miksi krp ei takavari-
  koi gustun omaisuutta ja laita hukkaamiskieltoon
  niinkuin se on tehnyt moneelle sadalle muulle
  Suomalaiselle,VAIKKA YHTÄÄN TUOMIOTA ASIASSA EI OLE ANNETTU,te vaan menette samassa linjassa
  muun median kanssa joka on mennyt siihen krp:n
  lankaan ja ihmisten etukäteen tuomitsemis linjalle,olette raukkoja,kun ette uskalla esittää niitä tosiasioita jotka tietää vain
  Kailajärvi,ainoa oikea tapa asiassa on esittää
  suoralähetys jossa haastatellaan oikeita henki-
  löitä jotka todella tietävät asian oikean tilan
  krp vain valehtelee ja vääristelee,viivyttää ja
  tekee kaikkensa ettei Kailajärvi pääse todista-
  maan oikeuteen,sillä silloin on pohja pois krp:n
  touhuilta !

  VastaaPoista
 16. Hei ensinäkin pitää korjata muutamia asioita
  minä EN ole KRP:N agentti,en etes missään työsuhteessa ole.Ja toiseksi en lähde mihinkään ohjelmaan mukaan.Siihen tehtävään löytyy paljon parempia kuin minä kiitos!
  -T Cluso627.

  VastaaPoista
 17. Sehän tässä on ongelma, että KRP:tä käskytetään jostain. Totuuden esille tuominen olisi vastoin tässä asiassa KRP:lle annettua tehtävää. Joten KRP:n toimesta totuutta ei löydetä, koska heidän tehtävänsä on juuri päinvastainen eli totuuden salaaminen. Saattavat siinä onnistuakin, kun wincapitalaiset ovat säyseää sakkia. Elleivät sitten myöhemmin herää puolustamaan oikeuksiaan joukkovoimalla?!

  VastaaPoista
 18. Mutta, kuka käskyttää KRP:tä tähän järjettömään
  touhuun? Eihän se Rautava tai joku sen päällikkö ole keksinyt että kaadetaan toimiva järjestelmä. Täytyy olla joku taho joka on käskyttänyt näitä kyseisiä hemmoja.
  Sehän on jo tullut selväksi että KRP on sulkenut toiminnan ja sen jälkeen on tullut
  ne rikosilmoitukset. Eli pelaavat tosi likaista
  peliä kyseiset tahot.
  Pitää saada Suomen ulkopuolelta puolueeton ryhmä tutkiin niitten touhut.

  VastaaPoista
 19. Columbo mitä sanot jos joku julkaisee koko WinCapitalaisten listan:)

  -T Cluso627.

  VastaaPoista
 20. Laittakaa siihen Kat-kat katainen ja Hys-hys-hyssälä kanssa.

  Diilimogulimmekin tietäisi varmaan siihen yhden läheisensä nimen laittaa...

  VastaaPoista
 21. Tämänköhän takia kokoomus ei kaikkia puoluetukiaankaan julkaissut... mitähän rahaa siellä oikeesti on....niitä julkaisemattomia puoluetukia siis....

  VastaaPoista
 22. Heh, aina vaan löytyy lisää eriskummallisuuksia tästä touhusta. Columbo on oikeastaan ainoa, joka tässä tapauksessa nämä eri koijarit julkisesti paljastaa ja tällä blogilla on hyvä levikki.
  Mediasta ei siihen ole, jota suuresti ihmettelen. Tai siis en minä enää ihmettele, kun on touhua tullut seurattua. Median jutut ja mielipiteet ovat tuollaista erään nimimerkin tasoa aika lähellä.

  Erilaisia koijareiden paljastusblogeja onneksi on muitakin muissa asioissa. Ja onneksi on internet vielä ainakin suhteellisen sensuroimaton paikka koijareille. Tähänkin voi yrittää vaikka Mr Paatero puuttua, mutta ei ehkä onnistu.:)

  Toimittajat ja ennenkaikkea heidän käskyttäjänsä eli samaan hyväveli-sakkiin päättäjien ja viranomaisten kanssa kuuluvat lehtitalojen omistajat ovat naurettavaa sakkia.

  tth

  VastaaPoista
 23. Tästä Ilta-Sanomien hakulinkistä voi päätellä, miten ko. lehti asennoituu tapaus Wincapitaan:

  http://www.iltasanomat.fi/haku/?cx=partner-pub-9155264344090562%3A7raxmjrbw76&cof=FORID%3A11&ie=ISO-8859-1&q=wincapita&sa=Hae&siteurl=www.iltasanomat.fi%2Fhaku%2F#922

  Pääasiassa tosin peesailee muita lehtiä, kuten yleinen tapa jutussa on.

  Blogin aiheen faktojen ja keskustelun perusteella tavallisesta pulliaisesta tuntuu, että asetelma Appelsin on etten sanoisi esteellinen ja voisiko sanoa erikoinen "sattuma".

  tth

  VastaaPoista