lauantai 26. syyskuuta 2009

WinCapita sijoitti valuuttakauppaan

WinCapita on Suomen mittakaavassa jättimäinen ilmiö. On ollut mielenkiintoista seurata lehtikirjoituksia tästä herkullisesta ja tunteita nostattavasta aiheesta. Kaikki tietävät kyllä WinCapitan nimeltä, mutta vain noin 0,5 promillea kansasta tietää mikä WinCapita oikeasti oli ja mitä se todellisuudessa teki.

Tietoa kyllä on olemassa ja sitä on monesti tarjottu medialle julkaistavaksi mutta todella "laihoin" tuloksin. Kummastuttaa etteivät fiksunoloiset ihmiset keskity asioihin ja ajattele yhtään itse. Kaikki tieto pitää nyky-yhteiskunnassa pureskella valmiiksi. Media on edelleen eksyksissä kuusikossa. Olisi kiinnostavaa kuulla miten metsästä aiotaan päästä pois?

KRP kertoi tammikuussa 2009 ettei WinCapita käynyt valuuttakauppaa. Media otti samaisen tiedon omaan käyttöönsä ja media teki samalla monia virheellisiä päätelmiä. Tähänkään päivään mennessä valtamedia ei ole ymmärtänyt mitä WinCapita oikeasti oli ja mitä se todellisuudessa teki? Eikö muka kenenkään mielestä tapauksen uutisoinnissa ole mitään tavallisesta poikkeavaa?

WinCapita ei siis ollut pyramidihuijaus. Se joka väittää toista niin on väärässä. Todisteita "rikollisuudesta" otan mielelläni vastaan. Ainoastaan ihmisten tietämättömyys ja kateus saa ihmiset puhumaan pyramidipelistä WinCapitan yhteydessä. Minkäänlaista todellista yhteyttä pyramidipeliin ei löydy. Se vaan on fakta.

Ohessa lyhyt kuvaus siitä mikä on WinCapita. Seuraava teksti on lainaus WinCapitan lehdistötiedotteesta syksyltä 2007:

WinClubin liiketoiminta ja ansaintamekanismi perustuu FxTrader Signalsjärjestelmän suositteluun ja hyväksikäyttöön valuuttakaupassa. WinClub ei sijoita jäsentensä varoja valuuttakauppaan. Saamastaan myyntitulosta WinClub sijoittaa osan valuuttakauppaan. FxTrader Signalsjärjestelmän käyttöoikeuslisenssejä on rajattu määrä ja jäsenet voivat ostaa ja myydä lisenssejä WinClubin sisäisessä lisenssipörssissä. Jäsenet saavat tuloa suosittelupalkkioina, pörssissä myymiensä lisenssien myyntivoittoina ja valuuttakaupan tuottoina, mutta luonnollisesti myös tappiot ovat mahdollisia. Jäsenemme tietävät, että sijoitustoimintaan liittyy aina riski. WinClub ei ole antanut minkäänlaisia lupauksia tuotoista.

Tämä ylläoleva teksti oli medialla ja poliisilla käytössä jo syyskuussa 2007. Onko suomenkielen ymmärtäminen oikeasti niin hankalaa, että WinCapitan viesti auekesi medialle ja viranomaisille vasta tammikuussa 2009. Isot lööpit silloin ainakin saatiin aikaan mutta media ja KRP unohtivat mainita, että WinCapita sijoitti valuuttakauppaan. KRP ei ollut löytänyt todisteita sijoituksista, mutta eivät he olleet löytäneet todisteita myöskään rikollisesta toiminnasta. Jotain kuitenkin oli pakko tiedottaa. Kuka kantaa tiedotusvastuun?

Haluaisin tietää mistä hyvästä WinCapitaa tutkiville tahoille maksetaan palkkaa?

Maksetaanko palkkaa käytetystä ajasta, vaiko työn tuloksista? Huhujen mukaan virkavallalla on myös olemassa todella kannustava palkkiojärjestelmä, mutta taitavat jäädä nuo palkkiot tällä kertaa saamatta. Työn laatu ei tässä casessa vakuuta. Tunti-/kuukausipalkalla on varmasti kiva "tutkia" WinCapitaa. Miten tällaista asiaa voidaan pyörittää tuloksetta yli 2 vuotta?

Miten on mahdollista, että kesti 1 vuosi ja 4 kk ilmoittaa mainitsemani selvä asia ja samalla oli suunnaton tarve uskotella ettei WinCapita olisi mitenkään kytköksissä todelliseen valuuttakauppaan. Näkemykseni mukaan harhaanjohtava uutisointi oli yksi keino ruinata lisää rikosilmoituksia. Samanlaiselta touhulta vaikutti myös kesäkuulle ilmoitettu kuvitteellinen päivämäärä rikosilmoitusten takarajasta.

WinCapita ei siis käynyt valuuttakauppaa, mutta WinCapita sijoitti valuuttakauppaan. Tiedotteiden tulisi olla objektiivisia eikä harhaanjohtavia, kuten tähän asti on ollut. Verbit käydä ja sijoittaa eivät ole toistensa synonyymejä. Todisteiden valossa WinCapita sijoitti hyvinkin tuottavaan valuuttakauppaan eikä WinCapita missään tapauksessa ollut huijaus. Maanantai voi olla mielenkiintoinen päivä. Edellytyksenä kuitenkin on, että löytyy riittävästi fiksuja ja rohkeita ihmisiä oikeuslaitoksen puolelta.

Oheinen video on MTV3:n uutisointi ( 21.1.2009 ) tämän kirjoituksen aiheista.WinCapitan lehdistötiedote syksyltä 2007:
http://www.savonsanomat.fi/multimedia/archive/00033/winClub_lehdistotied_33004a.pdf

86 kommenttia:

 1. Näin juuri,hyvä kirjoitus JÄLLEEN sinulta.Katsotaan joko kohta on aika;)

  VastaaPoista
 2. Hyviä huomioita Columbo! Koko tutkinta on
  lumetutkintaa ja se 0,5 promillea tietää
  mikä on villakoiran ydin.

  VastaaPoista
 3. Itseäni kiinnostaa kovasti tämä tieto, että MIKSI Suomen Pankilla on 40 %:ia WC:n signaalijärjestelmästä. Ja kun lasketaan yhteen 1+1, niin miltähän taholta kyseinen pankkilaitos on tiedostot saanut.. Toivon syvästi, että oikeat rosvot joku kaunis päivä tulevat tuntemaan tämän rosvouksen / farssin nahoissaan, ja samalla jäsenten, Hannun ja clubin maine saadaan puhtaaksi.

  VastaaPoista
 4. Olkoon tämä viimeinen sotahuutoni: Osa 1

  Halusin laittaa tämän tekstin koska mielestäni siinä kiteytyy kaikki mistä tässä taistellaan ja kiistellään.

  Tämän allaolevan tekstin on julkaissut Mika Waltari kirjassaan Sinuhe egyptiläinen vuonna 1945. Lainaukset ovat kirjan Ensimmäisestä osasta.

  Silti yhä tänä päivänä kaikki on yhtä ajankohtaista. Muuttakaa faraot, jumalat, kuninkaat päässänne mitä voitte verrata nykypäivään ja huomaatte että toden totta, kaikki on yhä samoin ja on siis totta että kaikki on ollut ja on samanlaista. Tämä on siis metafora tähän hetkeen. Toivon että huominen on kuitenkin toisenlainen, parempi huominen 

  Minä, Sinuhe; Senmutin ja hänen vaimonsa Kipan poika, kirjoitan tämän. En ylistääkseni Kemin maan jumalia, sillä jumaliin olen kyllästynyt. en ylistääkseni faraoita, sillä heidän tekoihinsa olen kyllästynyt. Vaan itseni tähden minä tämän kirjoitan. En mairitellakseni jumalia, en mairitellakseni kuninkaita, en pelosta enkä tulevaisuuden toivosta. Sillä elämäni aikana olen niin paljon kokenut ja menettänyt, ettei turha pelko minua vaivaa, ja kuolemattomuuden toivoon olen kyllästynyt, niinkukin olen kyllästynyt jumaliin ja kuninkaihin. Vaan itseni tähden minä tämän kirjoitan ja siinä luulen eroavani kaikista kirjoittajista niin menneisyydessä kuin tulevaisuudessa.

  Sillä mitä kaikkina aikoina on kirjoitettu, se on kirjoitettu joko jumalien tähden tai ihmisten tähden. Tahdon näet myös faraot lukea ihmisiksi, sillä meidän kaltasiamme he ovat, vihassa ja pelossa, himossa ja pettymyksessä. Eikä heillä ole mitään eroa meidän kanssamme, vaikka heidät tuhannesti kirjoitettaisiin jumalien joukkoon, Vaikka tuhannen tuhatta kertaa heidät kirjoitettaisiin jumalien joukkoon, he ovat ihmisiä, muiden ihmisten kaltaisia. Heillä on valta tyydyttää vihansa ja paeta pelkoaan, mutta himosta ja pettymyksestä ei valta heitä säästä. Mutta mikä on kirjoitettu, se on kirjoitettu kuninkaiden käskystä tai jumalien mairittelemiseksi tai ihmisten pettämiseksi uskomaan sellaista, mitä ei ole tapahtunut. Tai että kaikki on tapahtunut oisin, kuin on todella tapahtunut. Tai että yhden tai toisen osuus siinä, mikä on tapahtunut, on suurempi tai pienempi kuin on totta. Tätä tarkoitan sanoessani, että hamasta muinaisuudesta tähän päivään asti kaikki, mitä on kirjoitettu, on kirjoitettu jumalien tähden tai ihmisten tähden.

  Kaikki palaa ennalleen eikä mitään uutta ole auringon alla eikä ihminene muutu, vaikka hänen vaatteensa muuttuvat ja myös hänen kielensä sana muuttuvat. Siksi uskon, ettei tulevinakaan aikoina kirjoittaminen muutu siitä, mitä tähän aasti on kirjoitettu, koska ihminen itse ei muutu. Valheen ympärillä parveilevat näet ihmiset kuin kärpäset hunajakakun kimpussa ja sadunkertojan sanat tuoksuvat suitsutukselta hänen istuessaan karjalannassa kadunkulmassa, mutta totuutta ihmiset pakenevat.

  VastaaPoista
 5. Osa 2
  Minä, Sinuhe, Senmutin poika, olen kuitenkin vanhuuteni ja pettymykseni päivinä kyllästynyt valheeseeen. Siksi kirjoitan vain itseni tähden ja kirjoitan vain sen, minkä itse olen omin silmin nähnyt tai kuulemani perusteella tiedän todeksi. Siinä eroan kaikista, jotka ovat ennen minue eläneet, ja kaikista, jotka minun jälkeeni tulevat elämään. Sillä mies , joka kirjoittaa sanoja paperiin, ja vielä enemmän mies, joka antaa hakata nimensä ja teekonsa iveen, elää toivossa, että hänen sanansa luetaan ja että jälkeentulevaisut lukevat hänen sanansa ja ylistävt hänen tekojaan ja viisauttaan. Mutta minun sanoissani ei ole paljon ylistämistä eikä tekojani maksa kiittää ja viisauteni on karvas sydämessäni eikä miellytä ketään. Minun sanojani eivät lapset kirjoita savitauluihin kirjoitustaitoa harjoitellessaan. Minun sanojani eivät ihmiset toista viisastellakseen minun viisaudellani. Vaan kirjoittaessani tämän luovun toivosta, että minua oskaaan luettaisiin tai ymmärrettäisiin.

  Sillä ihminen pahuudessaan on julmemepi ja paatuneempi kuin virran krokotiili. Hänen sydämensä on kovempi kiveä. Hänen turhuutensa on tomua köykäisempi. Upota hänet virtaan, niin hän vaatteittensa kuivuttua on sama kuin ennene. Upota hänet suruun ja pettymykseen ja jos hän nousee, hän nousee samana kuin ennen. Paljon muutoksia olen minä, Sinuhe, nähnyt elämäni päivinä, mutta kaikki on jälleen samalla tavoin kkuin ennen eikä ihminen ole muuttunut. Myös on niitä, jotka sanovat, ettei sellaista, mikä on tapahtunut, ole milloinkaan ennen tapahtunut, mutta tämä on turhaa puhetta.

  Kuitenkin minun nimeni oli kerran kirjoitettu faraon kultaiseeen kirjaan ja asuin keltaisesssa talossa kuninkaan oikealla puolella. Minun sanani painoi eneemmän kuin Kemin maan mahtavien sana, ylhäiset lähettivät minulle lahjoja ja kultaketjut kietoivat kaulaani. Minulla oli kaikki, mitä ihminen haluaa, mutta ihmisenä halusin enemmän kuin ihminen voi savuttaa. Siksi olen täällä, missä olen. Minut karkotettiin Thebasta farao Horemhebin kuudentena hallitusvuonna, jotta minut lyötäisiin kuoliaaksi kuin koira, jos palaisin, jotta minut litistettäisiin kuin sammakko kivien väliin, jos astuisin askeleen pois alalta, mikä asuttavakseni on määrätty. Tämä on kuninkaan käsky, faraon, joka kerran oli ystäväni.

  Mutta mitä muuta voi odottaa alhaissyntyiseltä, joka on antanut pyyhkiä kujninkaiden nimet hallitsijain luettelosta ja kirjurien merkitä kuninkaiden luetteloon vanhempansa ylhäisiksi. Mnä näin hänen kruunauksensa, minä näin, miten hänen päähänsä laskettiin punainen ja valkoinen kruunu. Siitä laskien kuudentena hallituksensa vuotena hän minun karkotti. Mutta kirjurien laskun mukaan se oli hänen hallitusvuosistaan kolmaskymmenestoinen. Eikö siis kaikki kirjoittaminen ennen ja nyt ole valhetta.

  Häntä, joka eli totuudesta, minä halveksin hänen elmänsä päivinä hänen heikkoutensa tähden ja kauhistuin tuhoa, jonka hän kylvi Kemin maahan totuutensa tähden. Nyt n hänen kostonsa minulle, että itse tahdon elää totuudesta, en tosin hänen jumalansa tähden, vaan itseni tähden.

  VastaaPoista
 6. Osa 3
  Totuus on viiltävä veitsi, totuus on parantumaton haava ihmisessä, totuus on lipeä, joka katkerana syö sydäntä. Siksi nuoruutensa ja voimansa päivinä mies pakenee totuutta ilotaloihin ja sokaisee silmänsä työllä ja kaikenlaisilla toimilla, matkoilla ja huvituksilla, vallalla ja rakennusilla. Mutta tulee päivä, jolloin totuuts lyö hänen lävitsen kuin keihäs, eikä hänellä sen jälkeen ole enää iloa ajatuksistaan eikä kättensä töistä, vaan hän on yksin, ihmisten keskellä hän on yksin eivätkä jumalat tuo apua hänen yksinäisyytensä.

  Tämän kirjoitan minä, Sinuhe, hyvin tietäen, että tekoni ovat olleet pahoja ja tieni vääriä, mutta myös hyvin tietäen, ettei kukaan niistä ottaisi opikseen, vaikka tämän joutuisi lukemaan. Siksi vain itseni tähden tämän kirjoitan.

  Peskööt muut syntinsä puhtaiksi Ammonin pyhällä vedellä, minä, Sinuhe, puhdistaudun kirjoittamalla tekoni muistiin. Jättäkt muut sydämensä valheet punnittavaksi Osiriksen vaa’alla, minä, Sinuhe, punnitsen sydämeni ruokokynällä.

  Kääntykää vuodet, vierikää vastaani menneet vuodet, purjehdi Ammon taivasta lännestä itään, jotta vielä kerran saisin nuoruuteni takaisin. Sanaakaan en muuta, pienintä tekoa en vaihda toiseeksi. Oi, solakka ruokokynä, oi, sileä kaislapaperi, antakaa minulle takaisin turhat tekoni, nuoruuteni ja hulluteni.

  Tämän kirjoitti Sinuhe, maanpakolainen, köyhempänä Kemin maan kaikkia köyhiä.

  VastaaPoista
 7. Mistä tuo tieto on peräisi, että Suomen Pankilla on hallussaan 40 %:a signaalijärjestelmästä? Sinänsä kiinnostavaa tietoa. Miten ovat hankkineet tuollaisen osuuden signaalijärjestelmästä?

  VastaaPoista
 8. Näin yhden jäsenen kaverina vain mielenkiinnosta seuraan juttua, mutta on kyllä sekavaa. Se EOK lakimies sanoo ettei valuuttakauppaa käyty, Columbo sanoo että käytiin, KRP:n mukaan pääepäilty sanoo että ei käyty. Tuntuu että ainakin yksi porukasta valehtelee tai on vaan päästään muuten pahasti sekaisin?

  VastaaPoista
 9. juu ja tuohon voi vielä lisätä Hannun entisen avustajan Uotin, jonka mukaan ei käyty valuuttakauppaa. Näin muistelen hänen todenneen blogissaan... että revi siitä sitten

  VastaaPoista
 10. Kuten otsikossa sanotaan wincapita ei käynyt valuuttakauppaa vaan sijoitti siihen.

  Eiköhän se hannu kerro tärkeimmät kun pääsee ääneen.

  VastaaPoista
 11. kyllä se minun mielestä on ihan sama asia käydä valuuttakauppaa kuin sijoittaa valuuttakauppaan, mutta mielenkiintoista on tosiaan kuulla hannua sitten kun aikanaan pääsee ääneen. siinä voi monella maailmankuva muuttua

  VastaaPoista
 12. "Kaikki tietävät kyllä WinCapitan nimeltä, mutta vain noin 0,5 promillea kansasta tietää mikä WinCapita oikeasti oli ja mitä se todellisuudessa teki."

  Laskin että tuo puoli promillea on noin 2600 ihmistä. Veikkaan että luku on pienempi, ehkä tällä hetkellä noin 30-50 henkeä eli klubin ydinjoukko ja KRP: tutkijaryhmä.

  Sori jos tuntuu tylytykseltä, mutta totuus on kohdattava ennemmin tai myöhemmin

  VastaaPoista
 13. Olen itse mukana ja seuraan mielenkiinnolla mitä tapahtuu,mutta hei,mitä ihmettä joitain ihmisiä vaivaa.Eikö ole muuta tekemistä kuin toivoa toisille pahaa ? Olen sanonut minua haukkuneille kavereille että on viittä erilaista ihmis tyyppiä,ystäviä,katkeria,kateellisia,v:maisiä tai ilkeitä toisille joten miettikää vähän omia motiivejanne,miksi !! Jos Hannun oikeudenkäynti on salainen niin uskon että kaikki jatkuu ennallaan ja elämme edelleen epätietoisina eikä ole kuin arvailuja mitä siellä tapahtui.Pahansuopaiset kirjoittelut jatkuvat niin kauan kunnes KRP suvaitsee ilmoittaa vihdoin jotain,kenties rikos nimikkeen tai jopa antavat Hannun päästä ääneen itse ! Kohtaan kyllä totuuden mielelläni,olkoon se mikä tahansa,hyvä tai huono.

  VastaaPoista
 14. Ei kai se kriittisyys esimerkiksi Columbon julistuksiin ole kateutta tai pahan toivomista kenellekään. Muutaman kommentin olen itse lisännyt blogiin, jotta silmät aukeaisivat niilläkin viimeisillä jotka vielä sponsorinsa tarinoita uskovat. WinCapita ei ollut sitä mitä jäsenille uskoteltiin.

  Tietysti Columbo mielellään leimaa kaltaiseni ihmiset juuri kateellisiksi tai tietämättömiksi, mutta se onkin hänen ainoa oljenkortensa tässä tilanteessa.

  VastaaPoista
 15. No niin, nyt alko asiat edetä!

  http://www.savonsanomat.fi/teemat/wincapita/wincapita-tutkinta-laajentunut-klubin-alkuaikoihin/487291

  VastaaPoista
 16. Jotta Krp saisi jostain revittyä lisäaikaa, niin laajennetaan sitten tutkintaa "alkuajoille". Krp on jo kertaalleen tutkinut giiclubin aikana, mitään syyttävää ei löytynyt. No, tämähän tempaus olikin jo odotettavissa.

  VastaaPoista
 17. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 18. Näinhän tuo voi olla ja sitä oikeestaan pelkäänkin.Mutta niin kuin sanoit, aikuisen oikeesti,jos todella saat meidän mollaamisesta noin hyvän olon niin suosittelen kyllä jotain terapiaa tai muuta vastaavaa hoitoa.Ei ihminen tosiaankaan voi olla noin vahingoniloinen jos sillä on kaikki kunnossa.Tosin tuosta "hahaa"osiosta voi päätellä että olet aika hysteerinen ihminen.Sinun kannattaisi kunnella Finlanderssin kappale "oikeesti" se varmaan rauhottaisi vähän ettet saa mitään pahempaa kohtausta,voi joku vaikka loukata itsensä !!

  VastaaPoista
 19. Ottakaahan pojat tosiaan molemmin puolin rauhallisesti, askel kerrallaan mennään eteenpäin. Nyt on juttu edennyt syyttäjälle mitä moni kovasti odotti ja peräänkuuluttikin.

  VastaaPoista
 20. "Jotta Krp saisi jostain revittyä lisäaikaa, niin laajennetaan sitten tutkintaa "alkuajoille""

  Eikös osa jutusta ole nyt siirretty syyttäjälle, eli asia etenee kuin juna. Ei tässä mitään sen kummempaa lisäaikaa tarvita, asia kerrallaan tutkitaan, syytetään ja tuomitaan jos on aihetta.

  VastaaPoista
 21. Niin siis pääepäiltyjen kohdalla ollaan menty syyte harkintaan. Hannun kohdalla tätä ei ole tapahtunut.

  Hannullahan on oikeus hakea vapatumista kahden viikon välein sillä hän istuu yhä vankilassa ilman edes syyteharkintaa.

  VastaaPoista
 22. ilmeisesti Hannun kohdalla kokonaisuus on aika paljon monimutkaisempi, alkaen noista 2003 ajoista

  VastaaPoista
 23. Missä mielessä monimutkaista. KRP tiedotti jo Tammikuussa että Hannu on myöntänyt syyllisyytensä. Ei syytteiden nosto epäillyn tunnustamisen jälkeen niin vaikeaa ole että siihen menee 9 kuukautta.

  Vai väitätkö tosissaan että kyse on jostain monimutakaisesta kokonaisuudesta jonka KRP tutki jo vuonna 2006 ja totesi kaiken olevan kunnossa.

  VastaaPoista
 24. OTE HESARIN JUTUSTA
  -------------------------------------
  Kailajärven asiamiehen Peter Kavoniuksen mukaan Kailajärvi oli vaatinut istuntoa julkiseksi. Hän esitti myös päämiehensä vapauttamista.
  Kailajärvi on ollut tutkintavankeusaikansa eristettynä tutkinnallisista syistä. Kavoniuksen mukaan Kailajärvi on saanut asiamiehensä lisäksi olla yhteydessä vain äitiinsä.
  " Jos vangitsemista jatketaan, pakkokeinoja voisi lieventää siten, että Kailajärvi voisi jatkaa normaalia työntekoa tutkintavankeuden aikana. Useat valuuttakauppaan ja ohjelmistopalveluihin erikoistuneet yritykset ovat tarjonneet Kailajärvelle työpaikkaa ", Kavonius sanoi.
  Muutama yritys olisi Kavoniuksen mukaan jopa valmis vuokraamaan Oulun lääninvankilan naapurista toimistotilaa, jossa Kailajärvi voisi työskennellä valvotusti. Oikeus ei suostunut eristyksen purkamiseen, vaan Kailajärven yhteydenpitoa ulkomaailmaan rajoitetaan edelleen,
  ----------------------------------------

  Miksi ei julkiseksi? Jos kerran on tunnustanut, niin miksi jatketaan ja tuhlataan yhteiskunnan varoja?

  VastaaPoista
 25. Ihmettelen vähän miten krp:n tiedotteita ja asiaa on niin vaikea ymmärtää jos on Capitassa mukana? Muulle kansalle ihan päivänselviä asioita.

  VastaaPoista
 26. ...taisi hanski tammikuussa tunnustaa ainoastaan että wincapitasa ei käyty valuuttakauppaa. nuo giiklubin aikaiset petokset tulevat sitten siihen päälle

  VastaaPoista
 27. Konflikti tulee sitten siitä, että jos olet myöntänyt syyllisyytesi rikokseen et voi anoa siitä vapautusta (tai no Presidentiltä armahdusta mutta näin ei ole toimittu ja silti pitäisi olla jo tuomittu) koska eihän sinulle ole vielä määrätty edes rangaistusta kun oikeudenkäyntiä ja tuomiota ei ole kuultu.

  Rikoksen tunnustanut henkilö ei voi anoa vapautusta ennen tuomiota PISTE

  Tosin Kailajärvellä on Suomen ennätys menossa eristyksestä jo noilla rikosnimikkeillä ilman syytteen syytettä.

  VastaaPoista
 28. No Suomessa talousrikoksesta syytetyistä 96% tuomitaan.

  Venäjällä tuomitaan yli 90% syytetyistä nykypäivänä. Enemmän kuin Stalinin aikaan.

  Ovat itsekin todenneet sen johtuvan tehokkaasta poliisityöstä jolloin todisteet ovat kiistattomat. Katselin siitäkin erään dokumentin ja todisteet olivat kiistattomat mutta ne keinot jolla "todisteet" saatiin tai hankittiin tai jätettiin...

  VastaaPoista
 29. Aika hyvin suomessa saa talousrikoksista tuomion. Ongelma vaan kun selvittäminen on erittäin aikaa vievää homma, vuosia menee helposti kuten tämäkin case osoittaa. Moni ehtii juhlia rahoineen liian pitkään ja käyttää ja piilottaa niitä moneen kertaan

  VastaaPoista
 30. Mikä on arviosi tämän talousrikoksen tutkinnan kestosta? Tiedän että talousrikostutkinta on äärimmäisen rankkaa sillä esim. veropakolaiset todellakin siirtelevät varojaan todella nopeaan tahtiin.

  Ihan tuttava piiristäkin löytyy Poliisi joka vaihtoi sitten Talousrikoksista toiseen osastoon koska työ oli niin turhauttavaa kun rikolliset pääsivät vapaaksi kun pystyivät pelaamaan aikaa ja jutut vanhenivat.

  No tässä tuskin niin käy. Ymmärrän kyllä kantasi. Kaiken sen tiedon perusteella mitä mediasta olet lukenut ja jos et sen tarkemmin kiinnitä huomiota sanamuotoihin joita esim. KRP käyttää.

  Eikö kuitenkaan mietitytä että voisiko kolikolla olla toinen puoli ja miksi siitä on täydellinen vaikeneminen.

  Luuletko että kukaan ei ole esim. lähettänyt Hesariin mielipide palstalle mitään kritiikkiä sisältäviä kirjoituksia koskien Wincapita tutkintaa. Etenkin kun otetaan huomioon millä resursseilla niitä käydään.

  Mieti huviksesi minkä takia KRP päätti tutkia GiiClubin/Winclubin toiminnan vuonna 2006 ilman mitään varsinaista syytä? Tuleeko mieleen mitään syitä mitkä voisivat aiheuttaa tämän tutkinnan jo kolme vuotta sitten? Voit heittää arvailuja ihan vain fiktiiviseltä pohjalta.

  VastaaPoista
 31. Aika hurjaa juttua kun ovat nyt heränneet rikospoliisissakin näihin yksityisyyden suoja-asioihin lainaten Savon Sanomien juttua:

  "–Olemme tehneet syyttäjien kanssa päätöksen tästä ensimmäisestä tapauksesta, että siitä ei sen laajemmin kerrota. Haluamme säilyttää yksityisyyden suojan näiden epäiltyjen osalta, Vuorivirta-Heikkinen kertoo."

  Tulee vaan mieleen, että mihin hävisi Kailajärven yksityisyyden suoja ja millä perusteilla vangitsemista oikeasti jatketaan..? Kyllä Suomi on todellinen oikeusvaltio ja poliisi ystävämme.

  VastaaPoista
 32. Poliisilla ja Syyttäjillä ei ole enää todistustaakkaa Suomessa.

  Eli nykyään epäillyn täytyy pyrkiä todistamaan syyttömyytensä. Muuten hän on automaattisesti syyllinen.

  Olen saanut käsiini salaisia asiakirjoja, jotka vahvistavat nämä muutokset.

  Tämä on Suomen kansan kannalta paras ratkaisu ja vaihtoehto.

  Näin sopulilauman kontrolloiminen on vielä helpompaa.

  VastaaPoista
 33. Millaisiahan epäiltyjä ovat kun KRP niin haluaa säilyttää yksityisyyden suojan? Ilmeisesti melko isokenkäisiä tapauksia. Olihan Wincapitassa ministereitä ja kansanedustajiakin todistetusti mukana. Olisivatko nämä mahdollisesti niitä tapauksia?

  VastaaPoista
 34. Eivät ole varmasti mitään "isokenkäisiä", syytteet tulevat ihan siltä pohjalta mikä on näyttö rikoksista. Joku voi olla isokenkäinen ja joku toinen vaikka joulupukki, mutta jos tutkimusten valossa on syytä epäillä, niin syyttäjät toki työnsä tekevät.

  Toiselle kommentoijalle, joka kyseli eikö yhtään herätä epäilyksiä kun poliisi nyt tutkii mm. giiklubin aikaisia juttua. No täytyy sanoa että ei herätä. Yleensäkin perehdyin capitaan jo vuosia sitten kun sitä kaupattiin, ja näytti ilmiselvältä pyramidipeliltä. Vähän vastaava oli mm. WGI muutama vuosi ennemmin, nythän aika moni tässä maassa on valitettavasti sotkeutunut molempiin. En siis perusta näkemystäni poliisin tutkimuksiin tai tiedotteisiin.

  No capitalaisilla on nyt aika vähän vaihtoehtoja ja yksi niistä on syyllistää muita kuten poliisia. Noinhan se on monessa asiassa tässä maailmassa, ihan inhimillistä sinänsä. Sanotaan vaikka että marketin parkkipaikalla kolhaiset toista autoa, aika yleistä on että ei myönnetä omaa syyllisyyttä jos suinkin voi yrittää kääntää syyllisyyden muualle.

  Itselläni ei ole mitään sidoksia capitaan. Kirjoittelen kommentteja vain jotta suomalaiset oppisivat näitä varomaan. Itse osasin olla aikoinaan varovainen, moni muu valitettavasti ei.

  VastaaPoista
 35. "Kirjoittelen kommentteja vain jotta suomalaiset oppisivat näitä varomaan."
  Ahaa täällä on nyt meidän suomi-poloisten uusi tiedottaja. Sinähän voisitkin hakea pestiä sisäministeriöstä. Olisi varmasti henkilö paikallaan varoittamassa kaikkea kansaa heh heh...

  VastaaPoista
 36. Tutustu todella maailman pankki- ja talousjärjestelmäään ja luulen että et edellisen kaltaisia viestejä enää kirjoittele.

  WGI:tä en ala kommentoimaan. Jos todella haluat tietää miten siinä kävi niin löydät kyllä informaatiota, mutta minun ei kannata ryhtyä sitä sinulle selvittämään sillä et uskoisi minua vaan sinun on itse lydettävä se tieto.

  Näin yleisestikin tietoa pitää etsiä vähän muualta kuin lehtien palstoilta ja virallisilta instansseilta jos haluaa todellakin tietää mitä tapahtuu. Toisaalta kun tiedät miten asiat ovat, voit virallisten tiedotteiden kautta huomata kuinka ristiriidassa ne ovat todellisuuden kanssa.

  Kuten Matrixissa: Täytyy valita ottaako sinisen pilleri vai punaisen pillerin. Jos otat sinisen niin kaikki on kuten ennenkin mutta jos otat punaisen niin kun verhot aukeavat silmistäsi ja mikään ei valitettavasti enää ole samanlaista ja näet asiat täysin eri tavalla. Tämä on kuitenkin täysin ihmisestä itsestään kiinni.

  Haluaako tietää totuuden, sillä yleensä ihmiset juoksevat totuutta karkuun sillä se on kaikkein epämieluisinta kuultavaa ja nähtävää.

  Samaa voisi tietysti sanoa Wincapitalaisista mutta voin vakuuttaa että koko totuuden tietää vain pari kourallista + KRP. Vai miksi luulet että Hannua ei missään vaiheessa päästetä eristyksestä eikä anneta kommmunikoida ulkopuolelle kenenkään muun kuin äitinsä kanssa? Pidä mielessä että hän on henkilö joka on KRP:n mukaan myöntänyt syyllisyytensä, silti juuri häntä vastaan ei olla päästy edes syyteharkintaan.

  En ala kommentoimaan keitä nämä pääepäillyt mahdollisesti ovat joiden tapaukset menevät nyt siis syyteharkintaan. Wincapitaa on siis yhteensä tutkittu 3,5 - 4 vuotta ja vieläkään mitään konkreettisia todisteita huijauksesta ei ole. Lue vaikka KRP:n tiedote oikein tarkkaan läpi ja katso sanamuotoja joita he käyttävät.

  Siis jos sinua todellakin kiinnostaa tämä asia objektiivisesti tarkasteltuna. Tietysti tätä on vaikeampi perustella esim. sinulle koska alunperinkin tulit siihen johtopäätökseen että kyseessä on pyramidi huijaus. Toiminta ei kuitenkaan päättynyt Wincapitan taholta vaan jonkin ulkoisen hyökkäyksen takia silloin Maaliskuun 7. päivä (muistaakseni) Tämä hyökkäys sivustoja vastaan tapahtui 3 aikaan aamuyöllä. Kuitenkin siitä oli jo kaikissa suurisssa sanomalehdissä isolla artikkeleita kuinka nyt Wincapita on kadonnut maailman kartalta.

  Voin kertoa että tietoa ei Sanomalehtiin voi lisätä enää puolen yön jälkeen kun lehteä on alettava painamaan ja ensimmäiset lehdet ovat jakajilla jo noin klo 1 aamuyöstä.

  Jos todella haluat olla kriittinen ja objektiivinen niin ota näitä seikkoja huomioon asiaa tarkastellessasi.

  Mieti voisiko esim. Vaaliraha kohu olla vain jäävuoren huippu? Löytyisikö virkamies rikoksista enemmän tietoa? Tämä siis jos todella haluat tietää mitä on meneillään...

  Siihen tiedotteeseen viitaten annan vinkin (Poliisin arvion mukaan...= ei faktaa) Tämä on siis sitä sanamuotojen vääntämistä ja kääntämistä jotta tilanne annetaan vaikuttaa siltä että sillä olisi varma pohja mutta sinun täytyy tehdä tämä asia itse, sillä jos vain kerron sinulle asioita et kuitenkaan usko.

  KRP tutki Winclubia 1,5 - 2 vuotta ja ei löytänyt siitä mitään rikolliseen viittaavaa, he itseasiassa totesivat sen olevan täysin toimiva konsepti ja että siihen voi huoletta sijoittaa sillä kyseessä ei ole huijaus. Tämä on kylmä fakta. Pahoittelen että en voi paljastaa lähdettä, mutta nämä dokumentit ovat salaisia joten ymmärrät varmaan seuraukset henkilölle joka näistä on kertonut.

  GiiClub on puhdasta ajanpeluuta KRP:n puolesta. Käytännössä itse rikoksena jo vanhentunut jokatapauksessa.

  VastaaPoista
 37. Ja jos olisit liittynyt ja ollut siinä esim. mukana jo alusta lähtien ja tietäisit millä vauhdilla jäseniä tuli ja miten paljon tuottoja tuli ja pääomaa sijoitettiin niin et väittäisi GiiClubia huijaukseksi. Siitä jäsenmäärän kasvustakin voi tehdä kyllä kaavion ja tämä homma ei niillä tuotoilla olisi kauaa pyörinyt vaan olisi kaatunut. Ja huijauksen olisi todellakin voinut toteuttaa. Kaikki oli toteutettu pieniä yksityiskohtia myöten lähes täydellisesti. GiiClubin aikaan huijaus olisi ollut erittäin helppoa. Wincapitan aikaan naurettavan helppoa.

  Itseasiassa tämä Wincapitan kaatuminen ei tullut minulle yllätyksenä, ajankohta kyllä mutta se ei tarkoita etteikö se vielä nouse ja palaa.

  Mutta sitä ennen haluat ehkä tsekata vähän mahdollisesta uuden maailman valuutan synnystä Dollarin sijaan ja esim. siitä milloin nämä puheet ovat jo alkaneet vaikka siitä on alettu puhua julkisuudessa vasta nyt. Olisiko asiasta mahdollista löytää tietoa jo ennen dollarin romahdusta? Voit tutkia myös tietoja YK:sta ja sen taustoista ja historiasta sillä hehän tätä nyt ehdottivat. Tämä taas johtaa muihin mielenkiintoisiin pointteihin. jne...

  Ps. Epäilin monta vuotta itsekin Wincapitaa huijaukseksi sillä miten niin korkeita tuottoja voitaisiin maksaa ja vielä ottamatta jäseniä mukaan. Itseasiassa vuosituotothan saattoivat olla yli 1000%. No jos asiaan perehtyi niin ei sitä voinut kieltääkään, samaten ei tuo ole todellakaan mikään maailman ennätys ole edes pitkän ajanjakson treidauksella. Kilpailuissa on vuositasolla tehty huomattavasti suurempiakin tuottoja ja ihan oikealla rahalla.

  Kuten aiemmin sanoin. Kyse on siitä valitsetko sen sinisen vai punaisen pillerin. Minä vain työnsin sinua vähän, voit palata takaisin tai edetä sillä polulla mikä ei ole helppo. Varoitan kuitenkin että totuus ei ole kaunis.

  Kuten sinäkin, minäkin olen etsinyt vain totuutta. Heti kun Wincapita olisi kylmillä faktoilla todistettavasti syyllinen tiedotteiden sijaan niin nostaisin kädet pystyyn, mutta näinhän ei ole käynyt...

  Voit tsekata mm. Kuinka suuresta summasta rahaa oli kyse kun KRP kyseli rahoja Wincapitasta Panamasta.

  VastaaPoista
 38. Haluan toki olla objektiivinen ja ymmärtää totuuden WinCapitasta. Uskon myös totuuden jo näkeväni. Noissa vasta-argumenteissa ei ole mielestäni mitään jonka perusteella klubia voisi "epäillä" oikeaksi valuuttakauppaklubiksi. Kaikki jäsenet tästä ole samaa mieltä, tiedän kyllä eikä varsinkaan Columbo mielipiteistäni pidä.

  Kuten sanoin sain klubista tietoja jo hyvän aikaa ennen tutkimusten alkua. Olen myöskin perehtynyt asioihin muuta kautta kuin lehdistä ja virallisista medioista.

  Valitettavasti näyttää vahvasti siltä, että hyväuskoisilta haluttiin viedä rahat. Tarinat isojen tuottojen mahdollisuudesta, muista asioista kuten vaalirahoista jne. eivät liity tähän asiaan.

  Muissakin pyramidipeleissä homman kaaduttua selitykset ovat olleet mitä ihmeellisempiä. WGI:ssä syytettiin mm. Veikkausta ja poliisia, väitettiin että mukana on isokenkäisiä ja poliiseja jne. No tuomiot tuli, mutta valitettavasti osa pääsi kuin koira veräjästä. Suurempi osa yksinkertaisesti vain menetti rahaa.

  Sanotaan vielä että olisi hienoa jos löytyisi tapa sijoittaa rahaa ja saada laillisesti suuria tuottoja, vieläpä ihan tavallisille kansalaisille jotka eivät ole sijoitustoiminnan tai valuuttakaupan ammattilaisia. Minulla ei ole tarvetta sellaista estää tai olla kateellinen. Olen pärjännyt elämässä ihan hyvin. Harmittaa vaan kun tällaiset WinCapitat vievät monelta ihmiseltä uskon ja yrittämisen halun sijoitustoimintaan.

  VastaaPoista
 39. No siinä tapauksessa tälläkin asialla on kääntöpuolensa sillä molemmat ovat tehneet kotiläksynsä.

  Toteanpahan että todellisuus on "subjektiivista" eli kokijan näkökulmasta katsottua tietoa/informaatiota. Tässä tapauksessa tätä voidaan lähestyä aika monelta kantilta ja kyse on myöskin siitä mistä lähtökohdista tätä informaatiota on lähdetty hakemaan.

  No en itsekään voi ruveta sen enempää tarkentamaan miksi olen varma että kyseessä ei ole mikään pyramidi huijaus sillä se voisi jo haitata puolustusta mutta ehkä sinä voisit hieman valoittaa omia tietojasi jonka perusteella tiesit kyseessä olevan huijaus.

  Luonnollisesti ymmärrän mikäli kieltäydyt tähän vastaamasta sillä itse olen oikeastaan antanut kaiken sen tiedon mitä voin varsinaisesti antaa. Tutkitko sen kertomani Panamasta vai et? Paljonko KRP kyseli sieltä varoja?

  Onko sinulla tietoa miten monesta maasta KRP on yrittänyt saada Wincapitan rahaliikennettä tietoonsa? Taitavat vain tehdä sitäkin huvikseen. Enpä usko että sitä ulkomailta pyydettyä apua tulee enää.

  Tiedätkö muuten millä tavalla KRP alunperin sai jäsenten rahaliikennettä käsiinsä todellisuudessa? Tai miksi eräs pankki on kieltänyt liittämästä heitä tähän tapaukseen millään tavalla? Tiedätkö syyn?

  VastaaPoista
 40. Mielenkiitoista ja hauskaakin keskustelua... Yksi mielenkiintoinen juttu klubin rehellisyyttä arvioitaessa on se klubin oma forex-softa. Mitä tietoja itse olen asiasta saanut, niin näyttää siltä että se ei oikeasti toiminut, eli oli tehty vaan näyttämään hyvältä.

  Kun muistaa että klubiin liittyneet eivät olleet mitään ohjelmointiguruja eivätkä kokeneita valuuttakauppiaita, niin softa toimi tehtävässään hyvin. Vastaa voi väittää toki, mutta kun kukaan ei ole osoittanut näyttöjä ohjelman käytöstä menestyksekkäästi, niin ei voi mitään.

  Mielenkiintoinen kommentti oli aikaisemmin täällä myös softan ns viisarista, joka värähteli ilman nettiyhteyttäkin. Tuo vahvistaa myös sitä että tarkoitus oli vaan saada näyttämään homma aidolta. Ei ammatilainen ohjelmistoonsa turhaa viisaria rakentaisi.

  VastaaPoista
 41. Tiedätkö miksi pankki ylipäätään luovutti tietoa?

  VastaaPoista
 42. Jos halusit tehdä valuuttakauppaa käyttämällä FXTrader Signalsia niin tiesit että sillä mittarilla ei ole mitään merkitystä. On niitä turhia ominaisuuksia/lisäyksiä aika monissa muissakin tuotteissa/palveluissa.

  Ei se viisari vaan ne tulokset. Ja miksi niitä tuloksia nyt näyttämään kun ei Hannukaan saa niitä ulkopuolelle todistaa?

  Tuo on vähän kuin kuittaisit siihen kun olisin kirjoittanut jotain "vaarin".

  VastaaPoista
 43. Se viisari oli vähän sama kuin valuuttakaupan tulokset. Viisari näytti hienolta ja voittoa näytti tulevan. Valitettavasti se voitto ei vaan ollut todellista, vaan virtuaalirahaa. Toki klubi kotiutti vanhoille jäsenille oikeaakin rahaa, jotta usko pysyi vahvana ja rahan tulo sisään senkun kiihtyi, kunness....

  VastaaPoista
 44. Koska jankkaat viisarista se todistaa ettet ole henkilökohtaisesti käyttänyt FXTrader Signalsia valuuttakaupan käynnin apuna tai tunne ketään joka sitä olisi käyttänyt, ja nyt heität pelkkiä arvauksia tiedon sijaan.

  kunnes... Olisikohan kuitenkin ollut järkevämpää karata kun kymmenen päivän aikana rahaa iskettiin Wincapitaan sisään n. 25 - 30 miljoonaa Tammikuussa 2008. Sen sijaan sieltä ruvettiinkin maksamaan kymmeniä miljoonia ulos.

  Sinulla ei ole mitään tietoa paljonko sieltä on tuloutettu rahaa.

  Jos kyse olisi puhtaasta huijauksesta olisi loogisinta ollut karata juuri tänä aikana Tammi-Helmikuun vaihteessa ja jättää mitään maksamatta.

  Mutta maksoivatpahan kumminkin ja luuletko tosiaan että Hannu kaiken tämän jälkeen keksi karata Ruotsiin mummonmökille kun aikaa oli kuukausia liikkua vapaasti aivan minne vain?

  Ja muistutukseksi että hän kävi itse ilmoittautumassa Ruotsin poliisille ja pari viikkoa myöhemmin KRP kävi hänet sieltä ilmoittamastaan osoitteesta hakemassa. Ruotsista on helppo siirtyä Tanskaan ja Tanskasta Keski-Eurooppaan ja sieltä alkaakin olla hankaluuksia löytää ketään. Satuitko muuten katsomaan dokumentin Tanskalaisesta journalistista joka matkusteli erilaisilla väärennetyillä passeilla onnistuen joka kerta eri puolille Eurooppaa?

  VastaaPoista
 45. helppo teitä on ollut viedä. kyllähän noita salaliittotarinoita sun muita voi kehitellä vaikka maailman ääriin, ei se faktoja muuksi muuta

  turha sitä on teidän kanssa keskustella viisarista tai siitä miksi hannu siellä mökissä piilotteli tekaistulla henkilöllisyydellä, väistätte vaan aina vastauksen vaihtamalla aihetta tai kertomalla sponsorien liikkeelle laskemia huhuja

  VastaaPoista
 46. No minä puolestaan veikkaan että Hannun ajoitus klubin kaatamiselle ei ollut tarkkaan harkittu. Tietyssä vaiheessa vaan homma kuumeni liikaa ja salaisuus alkoi paljastua, oli tehtävä nopea ratkaisu ja lyötävä homma kiinni...Onneksi krp toimi nopeasti ja sai kuitenkin aika monta miljoonaa jäädytettyä, olishan niilläkin ollut mukava jossain kaukana elellä. Myönnän toki että jos klubi olisi suunnitelmallisemmin ajettu alas, olisi voitu isompaakin pottia kotiuttaa!

  VastaaPoista
 47. turha sitä on teidän kanssa keskustella viisarista tai siitä miksi hannu siellä mökissä piilotteli tekaistulla henkilöllisyydellä, väistätte vaan aina vastauksen vaihtamalla aihetta tai kertomalla sponsorien liikkeelle laskemia huhuja

  "Eli mitä aihetta tässä väistellään tarkalleen ottaen? Mitä tarkoitat huhuilla?"


  No minä puolestaan veikkaan että Hannun ajoitus klubin kaatamiselle ei ollut tarkkaan harkittu.

  "OK, se on ihan hyvä veikkaus. Esittäisin kuitenkin vielä vastaväitteen. KRP tiesi että valuuttakauppaa käytiin mutta ei sitä missä mittakaavassa, eli tuo mittakaava voi olla suurempi tai pienempi koska mitään absoluuttista keskiarvoa tai mediaania emme voi päätellä. Eli luku on ollut ehkä kansalaisten silmissä joko X tai Y. Oliko se voitollista? Tästä voi toki väitellä mutta jos niihin tuloksiin ei ole itse perehtynyt, niin asiaa lienee turha spekuloida juupas eipäs väittelyllä"

  VastaaPoista
 48. No joo samaa mieltä olen, voi olla että valuuttakauppaa käytiin jossain mittakaavassa. Sitä en varmaksi tiedä enkä voi kiistää. Sen sijaan sanon että kenenkään jäsenen saama merkittävä "tuotto" ei tullut valuuttakaupasta. Väitän myös että se forexmittari ei ollut toimiva eikä minkään arvoinen, joten ei sen lisenssien myyntikään käy selitykseksi tuotoille. Johtopäätöksenä itselleni tulee sama kuin KRP:lle, eli raha vaihtoi omistajaa mutta klubi ei sitä saanut jäsenistönsä ulkopuolelta.

  VastaaPoista
 49. Voimmeko olla yhtämieltä siitä että olisi hyvä jos saisimme kuulla Hannun kommentin tähän asiaan liittyen ihan livenä, niin asia varmastikin selkeytyisi huomattavasti?

  VastaaPoista
 50. Hannun kommentti olisi paikallaan, eikä pelkästään kommentti vaan tarkat dokumentit rahojen liikeestä ja mahdollisesta valuuttakaupasta. Tosin jos Columbo jatkaa blogikirjoituksiaan jossa väitetään yhtä ja toista, niin onhan se hyvä että ne saavat myös vastinetta

  VastaaPoista
 51. Tuottoja maksettiin WINCAPITASTA enemmän kuin sinne meni sijoituksia. KRP:n mukaan tuottoja tuli jostain.

  VastaaPoista
 52. Laitappa linkki?
  Minun saamieni tietojen mukaan näin ei ollut asian laita!

  VastaaPoista
 53. Capitaan laitetut noin 100 miljoonaa kyllä kasvoivat moninkertaiseksi summaksi, mutta tuo kasvu oli valitettavasti virtuaalirahaa

  VastaaPoista
 54. Tässä KRP:n lausahdus:

  http://www.youtube.com/user/TheMissionFailed#play/all/uploads-all/2/ImGyIr-_pNY

  VastaaPoista
 55. HANNU VAATI OIKEUDENKÄYNTIÄ AVOIMEKSI. ME KAIKKI OLEMME SEN ANSAINNEET SIJOITTAJAT JA TE MEDIAN TIETOJEN ARMOILLA OLEVAT, SEKÄ HANNU ITSE. KRP JA MEDIA YHDESSÄ JULKISESTI ENSIN LEIMANNEET TOIMINNAN JA SITTEN ESTÄVÄT SALAISELLA OIKEUDENKÄYNNILLÄ JUKISEN PUOLUSTAUTUMISEN.

  NYT RIKOSILMOITUKSEN TEHNEET VAATIMAAN AVOIMIA OIKEUDENISTUNTOJA HANNULLE VAIKKA SITTEN PERUMALLA RIKOSILMOITUKSENNE. ILMOITUKSENNE VOITTE TARVITTAESSA UUSIA, MIKÄLI TARVETTA ILMENEE. TUTKINTA JATKUU VAIKKA ILMOITUKSENNE PERUISITTE, PERUMINEN SAATTAA VAIN VAUHDITTAA TUTKINTAA JA SEHÄN ON MEIDÄN KAIKKIEN ETU.

  ITSE OLEN TUTKINTAPYYNTÖNI PERUNUT JA TÄSTÄ SAATTAA KRP.N TUTKIJATKIN MINUT TUNNISTAA PERUMISIA KUN EI OLE VIELÄ MONTA. TÄMÄ EI HAITTAA OLLENKAAN. VAADIMME TOTUUTTA ESIIN OLI SE SITTEN MIKÄ HYVÄNSÄ. ANTAKAA SIIS HANNUN TOIMIA KUTEN HÄN HALUAA OIKEUDENKÄYNTIEN OSALTA, ELI AVOIMET OIKEUDENKÄYNNIT JOS HÄN NIIN HALUAA.VAIN NÄIN KUULEMME TOTUUDEN ASIASTA OIKEUDESSA KRP.N ON MYÖS PUHUTTAVA KUTEN ASIAT ON JA JOKAINEN TEHKÖÖN SITTEN SIITÄ JOHTOPÄÄTÖKSENSÄ ONKO AIHETTA RIKOSILMOITUKSEEN VAI EI. NYT ILMOITUKSET ON SAATU VEDÄTTÄMÄLLÄ..

  VastaaPoista
 56. Miksi yritykset jotka tekevät valuuttakauppaa ja ohjelmistoja ovat ilmoittaneet, että haluaisivat Hannun heille töihin, jos ei muuten niin vankilan viereiseen rakennukseen työskentelemään jos tuomitaan. Olisiko epärehellinen huijari haluttu työntekijä, he tietävät, että Hannulla on nerokkuutta(autistisuutta), siksi olenkin sitä mieltä ollut alusta asti että älyköllä on tarve tehdä jotakin joka ruokkii nerokasta ajattelua ja luovuutta. Kyllä huijarit ovat niitä jotka eivät ole löytäneet ommaa polkuaan, omia lahjakkuuksiaan, huijaaminen olisi ollut Wincapitan kohdalla helppoa. Omat tietoni ovat toisen käden tietoja eli Clubin sisäisestä viestinnästä joten niitä en kirjoita koska en voi todistaa, ja olen edelleen siinä käsityksessä, että Clubi sijoitti valuuttakauppaan koska laukkavedonlyönti jäi liian pieneksi käytännön syistä Hannulle, siirtymä valuuttakauppaan oli luonnollinen. Katsotaan, jospa tänä syksynä krp saisi jotakin valmiiksi Hannunkin kohdalla, Tuollainen henkilö tulisi saada takaisin töihin ja elämään elämäänsä.

  VastaaPoista
 57. KRP:lle terveiset: AVOIMUUTTA KIITOS!

  VastaaPoista
 58. Ongelma on että asiaan liittyy suunnaton määrä huhuja, kun virallista tietoa krp:ltä on niin vähän. Huhuja laittavat liikkeelle osin tarkoituksella, osin vahingossa sekä capitassa voitolla olevat, rahansa menettäneet että ulkopuoliset.

  Yksi huhu tuli taas hiljan lisää, että Hannulle olisi tarjottu töitä ja vielä useamman yrityksen toimesta. No TIETENKÄÄN kukaan yrityksistä ei halua nimeään esiin, eli suomeksi sanottuna niitä tuskin on olemassa, tai sitten ovat jonkun sponsorin pikku puljuja. Valitettavaa on että huhuja tulee vain lisää.

  VastaaPoista
 59. en usko että kukaan varteenotettava yritys voisi noin vakavasta rikoksesta epäiltyä palkata. Ulkomailta noita voisi ehkä löytyä. Samaa mieltä silti että taisi olla tuo taas yksi mediatemppu lisää

  VastaaPoista
 60. Mistäs sitä Hannua oikein syytetään?

  VastaaPoista
 61. WinCapitan jäsenistössä epäillään valtiota ”ryöstöyrityksestä”
  01.10.2009

  http://sanomat24.fi/

  VastaaPoista
 62. ""Yksi huhu tuli taas hiljan lisää, että Hannulle olisi tarjottu töitä ja vielä useamman yrityksen toimesta. No TIETENKÄÄN kukaan yrityksistä ei halua nimeään esiin, eli suomeksi sanottuna niitä tuskin on olemassa, tai sitten ovat jonkun sponsorin pikku puljuja. Valitettavaa on että huhuja tulee vain lisää.""

  Ylläoleva kirjoittaja ei mitä ilmeisemmin lue Hesaria. Kyse ei ole huhusta vaan kyse on hannun asianajajan kavoinuksen pyynnöstä oikeudessa lieventää rajoituksia koska päämiehelle on tullut työtarjouksia. Töitä tarjoava taho on jopa suostunut vuokraamaan valvotun tilan oulun läänivankilan lähettyviltä..Voihan se tietnekin olla että tämän jutun keksi hesarin toimittaja itse.

  VastaaPoista
 63. Tarkemmin sama hesarin uutinen: "Jos vangitsemista jatketaan,pakkokeinoja voisi lieventää siten, että kailajärvi voisi jatkaa normaalia työntekoa tutkintavankeuden aikana. Useat valuuttakauppaan ja ohjelmistopalveluihin erikoistuneet yritykset ovat tarjonneet
  Kailajärvelle työpaikkaa",Kavonius sanoi. Muutama yritys olisi Kavoniuksen mukaan jopa valmis vuokraamaan Oulun lääninvankilan naapurista toimistotilaa, jossa Kailajärvi voisi työskennellä valvotusti, Oikeus ei suostunut eristyksen purkamiseen, vaan Kailajärven yhteydenpitoa ulkomaailmaan rajoitetaan edelleen. Oma kommenttini: Olisiko niin hurja toimittaja, että keksisi Kavoniuksen(oikusoppineen)sanoneen edellä mainitut asiat, todella paljon paskaa ne kirjoittavat, kuka muistaa tai tietää mistä Wini-asia sai huijausleiman? Aamulehti otti jonkun kommentin Suomi24 keskustelupalstalta kun sivut olivat sulkeutuneet: sijoitus-clubi katosi. Lähes kaikki lehdet julkaisivat saman aamulehden kopioiman lauseen. Eli ilman muuta mm. lehdet totesivat Win-Capitan ja rahojen kadonneen, oliko kukaan kiinnostunut miksi sivut suljettiin: Ei. Ennen sivujen sulkeutumista Win-Capitan sivulla ilmoitettiin asiasta, että sivut suljetaan sisäisen tutkinan takia koska oli epäilyksiä jäsenten taholta tehdyistä väärinkäytöksistä. Se, että alussa hoettiin rahojen kadonneen vaikka kellään uutisoijista EI OLLUT MITÄÄN TIETOA CLUBISTA JOTEN EI RAHOISTAKAAN. Hannun viesti jäsenille on ollut hänen edustajansa mukaan, että rahat ovat tallessa.

  VastaaPoista
 64. "Jos vangitsemista jatketaan,pakkokeinoja voisi lieventää siten, että kailajärvi voisi jatkaa normaalia työntekoa tutkintavankeuden aikana. Useat valuuttakauppaan ja ohjelmistopalveluihin erikoistuneet yritykset ovat tarjonneet Kailajärvelle työpaikkaa"

  Ei ollut hurja toimittaja, mutta oli hurja Kavonius. Kukaan ei (taaskaan) tule nimillä esiin, joten itse laitan tämän kyllä mediatemppujen kategoriaan mitä Hannu ja EOK on harjoittanut viime aikoina. Vähän samaa tasoa sen syömälakon kanssa.

  Ja mitäpä se valuuttakauppanero mihinkään ohjelmointihommiin menisikään, kun tuottoa tulee ihan itsestään EUR-USD parilla treidatessa :D

  Oletteko muuten ajatelleet, että mitenkä sitä tutkintavankeudessa olevalle on yleensä tapana järjestää valvottu työntekomahdollisuus? Valvojahan täytyisi kuitenkin olla esim. vanginvartija eikö niin. Ja kukas hänen palkkansa maksaa, vai katetaanko treidaustuotoilla :D

  VastaaPoista
 65. "Hannun viesti jäsenille on ollut hänen edustajansa mukaan, että rahat ovat tallessa."

  Ettei turhia toivoja elättele kukaan, niin Uotin mukaanhan rahoja ei ole. Blogista voi lukea. Tuskin tuo edustajan vaihto asiaa on muuttanut.

  VastaaPoista
 66. hmmmm... Eiköhän Hannu tiedä paremmin rahoistaan kuin Uoti.

  VastaaPoista
 67. varmaan hannu tietää, mutta hannun cv:n tuntien tuskin kertoo ;)

  VastaaPoista
 68. Ehkä Hannulle tarjosi töitä WC Software Corp niminen yhtiö Panamasta?

  VastaaPoista
 69. Ulkopuolisille joita tämä asia ei kosketa ollenkaan.

  Älkää olko huolissanne kävi tässä miten vaan te ette häviä mitään..

  Me sijoittajat pärjäämme mutta miten käy teidän, joilla ei tunnu muuta elämää olevankaan kuin toisten ja siitäkin tunnutte tietävän enemmmän kuin omastanne. Sääliksi käy.

  VastaaPoista
 70. miksi pitkänen pitää saada jäävättyä takavarikko-käsittelyistä? onko krp peloissaan että pitkäsellä on paremmat kortit kädessään? tuon perusteella voisi hölmömpikin ajatella että krp ei ole kovin varmalla pohjalla liikkeellä.

  VastaaPoista
 71. miksi eok ja eok liittohallituksen jäsenet lähtevät puolustamaan wincapitalaisia? he ovat varmasti tutustuneet krp:n tiedotuksiin ja nähneet median uutisoinnin wincapitasta. eikös koko suomi ole saaneet tiedon, että päätekijä on tunnustanut huijauksen? eok siis vaarantaa monen vuoden työn tällaiseen selvään tapaukseen. näinkö näiltä puolustettavilta saadut korvaukset sekä eok:n uusilta jäsenistä saadut jäsenkorvaukset ovat riittävät korvaamaan maineen menetyksen ja mahdollisen toiminnan loppumisen sen myötä? siis miksi?

  VastaaPoista
 72. Tieto on kyllä kulkenut koko kansalle mutta onko tuo tieto totta on eri asia.Oletko nähnyt virallisen paperin jossa Hannu on tunnustanut ? Voisivat murolaisetkin vaatia krp:tä päästämään Hannua kertomaan totuus,olkoon mikä tahansa,vai onko tosiaan niin ettei uskalleta päästää ? Jostain syystä kuitenkin niin media kuin krp ovat erittäin vaitonaisia koko asiasta että pistää miettimään,miksi !! Jos Hannu on tunnustanut niin kai hän sitten on kertonut koko systeemin samantien koska linnaa tulee kuitenkin ! Edellinen puhuu selvästä tapauksesta jota on kuitenkin puitu jo pitemmän aikaa,ei tunnu kyllä siltä ja turha vedota siihen että meitä on 12.000 ! Pettynyt olen kuitenkin siihen tapaan miten krp asioita hoitaa,salassa pito,valehtelu ! Tähän kirjoitteluun varmaan murolaiset ja pahansuovat/kateelliset ihmiset joille koko asia ei edes kuulu,puuttuvat.Ihmettelen teitä ja teidän motiivejanne,on meitä sitten jymäytetty tai ei niin itteppä mukaan lähdimme ja seuraukset kannamme,tuli rahaa tai linnaa niin toivon teille hyvää jatkoa !!

  VastaaPoista
 73. aiemmassa kirjoituksessani toin esille kysymyksen eok:n mukaan tulosta siinä valossa, että jotainhan heillä on oltava kättä pidempää, kun ovat capitalaisten puolta alkaneet pitämään. edellinen kirjoittaja vastasi capitalaisen silmin, mutta enemmän kiinnostaisi vastaus sellaiselta, joka on eok:ta vastaan asettunut jutuissaan.

  VastaaPoista
 74. viisarin värinä. jos ottaisit ohjelmaasi valmiin graafisen komponentin, joka välittäisi tapahtumat ja tilat pitkäkestoisista tapahtumista asiakkaillesi, niin jättäisitkö siinä olevan viisarin värinän mukaan vai poistaisitko sen?

  wincapitan jäsenille, jotka aktiivisesti seurasivat signalsin toimintaa, ei värinä ihmeempiä värinöitä aiheuttanut, heille se oli vain "elävyyttä" mukanaan tuonut ominaisuus.

  kannattaako signalsin toimintaa seuraamattomien viisarin värinästä kovin isoa numeroa yrittää tehdä?

  VastaaPoista
 75. Ulkopuolisiakin tämä asia koskettaa monella tavalla. Yksi on se että asian tutkiminen on maksanut ja tulee maksamaan paljon, kuluja tuskin saadaan takaisin niiltä capitalaisilta, jotka mahdollisesti sakkoihin tuomitaan. Siksi venkoilu ja turha viranomaisten syyttely ei miellytä. Toinen näkökulma on yksinkertaisesti se, että toiminta jossa rahaa kerätään petoksella tulisi kitkeä pois. ¨

  Varmasti poliisin työtä tässä casessa voi aiheestakin kritisoida ja EOK on aiheellisestikin huolisssaan yli 10.000 capitalaisen oikeusturvasta. Joutuuhan se varmasti koetukselle joidenkin ns. vähemmän syylisten kohdalla. Silti EOK:n linja jossa "epäillään" ja "vaikuttaa siltä" ei ole kovin luottamusta herättävä kyseistä järjestöä kohtaan. Vaikuttaa siltä, että eivät tiedä mitään joten täytyy vaan ympäripyöreitä tiedotteita kyhäillä oman hännän nostamiseksi.

  Mielestäni EOK:lla ei todellakaan tarvitse olla mitään capitaa puolustavaa näyttöä, miksi olisivat hommaan lähteneet mukaan. Saahan yhdistys jo tuloja ja näkyvyyttäkin ihan mukavasti. Toisaalta taas pahimmillekin rikollisille tässä maassa tarjotaan mahdollisuus puolustukseen ja osa capitalaisista haluaa EOK:n hoitavan tuota hommaa.

  Valuuttaohjelmaan liittyen, viisari nyt on vaan yksi asia jota siinä voi ihmetellä, mutta kyllä minäkin ihmettelen. Ei ainakaan ammattitaitoisen ohjelmoijan työltä vaikuta. Ennemminkin on vaan kopioitu käyttöliittymä jostain ja siihen päälle rakennettu sen verran toiminnallisuutta, että yksinkertainen menee vipuun. Ilmeisesti upposi klubilaisiin hyvin, vaikka seuraavassa lauseessa voi heti todeta että eihän tuota softaa kovinkaan moni edes kertaakaan käyttänyt, joten voi kysyä mistä ne tuotot oikein tuli. Ehkä moni uskoi että Hannu treidaa tuolla softalla klubilaisten puolesta.

  Loppulauseeksi vielä, että hädissään jotkun sponsorit näköjään vetävät taas kateuskorttia esiin. Voin sanoa että ei ole tarve olla kateellinen, sillä vaikka osasin välttää winclubin, niin toki olen viimeiset vuodet töitä tehnyt ja sijoitustoimintaa harjoittanut. Ihan hyvin pärjään rehellisellä toiminnalla ja verot maksaen.

  VastaaPoista
 76. Sä et silti tiedä WINCAPITASTA mitään vaikka olisit minkälainen sijoitus-seppo. Käy vielä sama kuin Kantasen papalle. Leikitään asiantuntijaa vaikkei oikeasti olla.

  VastaaPoista
 77. No jaa kukahan tietää kuka ei. Suurin osa capitalaisista on pieniltä paikkakunnilta, rahansa keränneet ihan muulla kuin sijoituksilla. Menettäneet ainoastaan "valuuttakaupalla". Sitten kun kuset on jo housussa niin muita syytellään

  VastaaPoista
 78. Ei ole krp pystynyt näyttää rikosta tapahtuneeksi joten tyhjää jauhatte.

  Puhutaan huijauksetsa vatsa kun syytteet nostettu, näillä näkymin ne näyttäisi jäävän nostamatta.

  Toki jos ei ole elämää voitte jatkaa tuota paskanjauhamista mikäli siitä jotain ilonaiheita ja viisarinvärinöitä teillä irtoaa..

  VastaaPoista
 79. juu meinaat että joku päivä puretaan varojen jäädytykset ja riston etsintäkuulutus, hannu myös vapaalle ja korvaukset valtiolta koko klupille kivusta ja särystä...no aika näyttää mutta virallisen tiedon mukaan monta tapausta on jo syyteharkinnassa. itse veikkaan että ennen joulua myös käräjillä, siitä lähtee homma purkautumaan vauhdilla

  VastaaPoista
 80. ENTÄ COLUMBBO HALUAAKO KOMENTOIDA SYYTEHARKINTAA MITENKÄÄN ? HILJASTA TAITAA OLLA KONNEVEDELLÄ

  VastaaPoista
 81. HAASKALINNUT SAALISTAA,kun tuo oma elämä on ihan hanurista.

  VastaaPoista
 82. blogissa saa esittää mielipiteitä laidasta laitaan, sehän tässä se suola onkin. Olisihan se tylsää jos täällä vain menestyvät valuuttakauppiaat keskenään höpöstelisivät

  VastaaPoista
 83. Syyteharkinnassa tosiaan. Huomasitte varmasti että syyteharkinta koski ainoastaan sijoittajia ja todellakin vasta harkitsevat syyttävätkö vai ei.

  Eli mikäli kyse olisi huijauksesta olisi ensin syyteharkinnassa Hannun tapaus ja sitten sijoittajien sitä mukaa miten ovat asiaan liittyneet.

  Kyselkääpä sielä rautavalta että miksi eivät tuomitse jo tunnustanutta miestä tai vie asiaa syyteharkintaan, saati nosta syytettä..

  Voin toki vastata hänen puolestaan kun ei ole tunnustusta ei voi tuomita ja kun ei löydy näyttöjä mistä voisi tuomita niin tyhjän päällä ovat!

  VastaaPoista
 84. Syyteharkinnasta:

  Normaali oikeusprosessiin kuuluva toimenpide, poliisi toimittaa esitutkinnan tulokset syyttäjälle. Syyttäjä harkitsee mistä rikoksista voi syyttää kerätyllä näytöllä. Näytön riittämättömyys johtaa syyteharkinnassa päätökseen jättää syyte nostamatta.

  Syyteharkinta tarkoittaa sitä, että poliisi on esitutkinnassa löytänyt merkkejä rikoksesta. Muussa tapauksessa esitutkinta olisi keskeytetty perusteella; ei syytä epäillä rikosta. Wincapitan tapauksessa esitutkinnassa on ollut mukana syyttäjäryhmä, joten jo siitä voi päätellä vaaditun näytön olevan kasassa.

  VastaaPoista
 85. http://www.nyapolitiken.biz/int_politik/sanningen-bakom-wincapita.html

  VastaaPoista
 86. "Mielestäni EOK:lla ei todellakaan tarvitse olla mitään capitaa puolustavaa näyttöä, miksi olisivat hommaan lähteneet mukaan. Saahan yhdistys jo tuloja ja näkyvyyttäkin ihan mukavasti."
  näinköhän yhdistyksen saamat tulot ovat niin merkittäviä, että kannattaa clubia puolustaa? ja et tainnut oikein miettiä asiaa näkyvyyden kannalta kovin fiksusti, onko mielestäsi näkyvyys hyväksi, jos Hannu tuomitaan huijauksesta? moni varmaan ajattelisi pikemminkin sen olevan eok:lle negatiivista näkyvyyttä, sellaistako arvelet eok:n tässä hakevan?

  VastaaPoista