tiistai 11. elokuuta 2009

Miksi kansaa johdetaan harhaan?

Historia on osoittanut mitä kaikkea kansalaiset ovat valmiita uskomaan kunhan uskottelu on tarpeeksi kokonaisvaltaista. Eikö historiasta ikinä opita ja eikö kansalaiset vihdoinkin jo rohkene ajatella omilla aivoillaan? Toisaalta vastaavaa ajattelemattomuutta käy yhä kaikkilla maailmassa. Kaiketi tämä on täysin inhimillistä mutta samalla myös todella valitettavaa.

Valuuttakaupan korkeat tuotto-odotukset ovat varmasti täysin käsittämättömiä niille, jotka ovat tottuneet pankkien talletuksille tarjoamaan "ruhtinaalliseen" 6%:n vuosituottoon. Tietämättömyydestä huolimatta kansalaiset huutavat yhteen ääneen miten tyhmiä ja ahneita WinCapitassa mukana olevat sijoittajat ovat.

Onko järkevää tyytyä minimaaliseen vuosituottoon ja antaa oma pääoma muiden käyttöön lähes ilmaiseksi? Ovatko kansalaiset oikeasti näin helposti ohjailtavissa tottelemaan isojen tahtoa?

Ihmisten tottelevaisuudella ja sinisilmäisyydellä on saatu aikaan myös käsitämättömiä hirmutekoja joitakin vuosikymmeniä sitten. Ihmiset uskoivat ja tottelivat koska valtion johto käski. Mielestäni ajattelu on tottelemista tärkeämpää ja kannustan kaikkia ihmisiä ensin ajattelemaan itse. Auktoriteettien kyseenalaistaminen on täysin tervettä mutta toisinaan se vaatii myös suurta rohkeutta.

Tässä kaksi esimerkkiä nykysuomesta kun kansaa johdetaan harhaan:

Suomalaiset viranomaiset, poliisi ja syyttäjä etunenässä, ajoivat venäläissyntyisten Larissa ja Nikolai Lisitsynin jättibisnekset alas massiivisella rikostutkinnalla.
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=9093

Turun hovioikeus on kumonnut kolmen verkkokauppa Move Networksin perustajan tuomiot.
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2009/01/785851

Molemmissa edellä mainitussa tapauksessa suurelle yleisölle luotiin mielikuva, että "rikos oli varma". Mielestäni kansalaisia johdettiin harhaan todella rankasti ja joidenkin "näkymättömien" tahojen intresseissä oli mustamaalata rehellinen liiketoiminta. Annettiinko kansalle sitä mitä kansa halusi? Oliko rikas suomeninkeriläinen helppo kohde kateelliselle kansalle?

Ovatko Hannu Kailajärvi ja WinCapitan jäsenet luontevia kohteita mustamaalattaviksi? Ovathan kyseessä poikkeuksellisen lahjakas ihminen ja poikkeuksellisen nopeasti vaurastunut väkijoukko. Väitän, että WinCapitan jäsenet eivät jatkossa päästä mielivaltaisia keinoja käyttävää mustamaalauskoneistoa kovinkaan helpolla.

Kuka johtaa järjestelmällistä mustamaalausta? Kuka on se rohkea, joka meille vastauksen ensimmäisenä kertoo? Miksi tällainen operaatio käynnistettiin ja missä mentiin metsään?

Valitettavan usein median avulla meille pyritään luomaan mielikuva, että Suomessa kaikki on aina niin paljon paremmin kuin muualla maailmassa. Monessa asiassa tämä meille uskoteltu mielikuva on täysin väärä. Kokonaiskuva Suomesta voi olla varsin myönteinen mutta yksittäisiä "isoveljen" uhreja on maa täynnä. En myöskään tiedä kiinnostaako suurta yleisöä muiden murheet vai riittääkö se, että lomat toimii sovitusti ja oma palkka tulee ajallansa. Tätä samaista asiaa olen täällä jo aiemmin pohdiskellut. En todellakaan tiedä miten tämä asia todellisuudessa on.

Fakta on se, että matkailu avartaa. On suotavaa seurata mitä maailmalla tapahtuu, jottei liian sokeasti usko "isoveljen" ääntä. Näemme kyllä epäkohtia muualla maailmassa mutta jostain syystä Suomessa tapahtuvat asiat ovat liian lähellä "meitä". Hannu Kailajärven syömälakon aikaan oli mielenkiintoista tarkkailla miten kansa reagoi. Monen vanhingoniloisen typeryksen sietäisi kyllä hävetä. Uskon kuitenkin, että Siperia opettaa myös niitä, jotka nauttivat toisen kärsimyksestä.

kuva: YLE
Larisa Lisitsyn

Miljoonabisneksen tuhoutumisesta korvauksia 30.000 €

"Tuomioistuimen päätös oli, ettei kirjanpitorikoksiin ollut syyllistytty, mihin mennessä kuitenkin Yleisradio oli ehtinyt uutisoimaan, että olisi syyllistytty. Ohjelmajohtaja Ari Järvinen ja jutun tehnyt Yleisradion toimittaja tuomittiin maksamaan 30.000 € korvauksia kärsimyksistä kahdesta törkeästä kunnianloukkauksesta ja kahdesta yksityiselämää loukkaavan tiedon paljastamisesta."

Nikolai Lisitsynin mukaan liiketoiminnasta jäi tutkinnan aikana jäljelle enää vain 2%-3%.

Näin meillä siis Suomessa voidaan toimia. Olisiko tällainen mahdollista kaikkialla maailmassa ilman ettei vääryyttä kärsinyt osapuoli turvautuisi kynää järeämpiin aseisiin? Voivatko media ja viranomaiset toimia täysin moraalittomasti ja selvitä kaikesta valehtelusta pelkällä mitättömällä sakolla? Vahingonkorvaukset tulisi olla aina suhteutettuna aiheutettuun vahinkoon.

7 kommenttia:

 1. Hyvä Herra Columbo! Laitatko tähän viisi (5) yhtymä kohtaa, joita case Larisa Lisitsynin ja Wincapitan kohdalla mielestäsi on?
  Voisit välillä kaivaa kovaa faktaakin, etkä vai höpöttää tyhjää.

  Ja mielelläni kuulisin sinulta, mihin voisin varmasti sijoittaa 6% tuotolla tällä hetkellä.
  Sijoitettavaa olisi nimittäin n.200.000 EUR ja minulla on pöydälläni Nordea Private Bankingin esitys aiheesta.

  Odotan sinulta asiallisia ja tosiasioihin perustuvia vastauksia.

  Tähän asti olet vain jauhanut tyhjää ja yhdistellyt asioita oman mielikuvituksesi mukaan.
  Erikoista WC:n puolustelua mieheltä (?), joka vaittää olevansa ulkopuolinen.

  Juttujesi perusteella väitän, että valehtelet.
  Myös itsellesi.

  T: Insinööri

  VastaaPoista
 2. Hyvä blogi sulla columbo. Kansaa yritetään kusettaa aina kun on tilaisuus. kiitos kun pidät meidän puolia!

  VastaaPoista
 3. insinöörille!!
  miksei capita voisi olla samanlainen valtion tuhoama laillinen yritys???
  selaile myös infosota.fi sivustoa
  tai anttalainen.com ja lukuisat muut sivut.
  aluksi on vaikea uskoa että ei täällä meillä suomessa mutta mielestäni jokaisen suomalaisen olisi hyvä tietää myös totuus. ennen sitä asioille ei tapahdu muutosta.Capita ei todellakaan ole ainut Laihon ja kumppaneiden tuhoama yritys. on kuitenkin muistettava että capitaa ei ole vielä tuhottu eikä tulla tuhoamaankaan. tässä tapauksessa valtion tahot eivät huomioineet sitä että capitassa olevista jäisi niin suuri joukko puolustamaan omaisuuttaan. toisin sanoen arvioivat sijoittajia tyhmemmiksi ja kuvittelivat median aivopesun uppoavan niinkuin insinööriin..

  VastaaPoista
 4. Varkauden käräjäoikeus eväsi wincapitalaiselta oikeusavustajan

  http://eok.fi/eok/index.php?option=com_content&task=view&id=270&Itemid=50

  ja taloussanomat:
  Varkauden käräjätuomari Jukka Lumiala myöntää, että oikeusavustajan jäävääminen käräjäistunnosta on erittäin harvinaista. Hänen 30-vuotisen tuomariuransa aikana ei ole sattunut vastaavaa.

  http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2009/08/12/oikeusavustaja-jaavattiin-wincapita-karajilta/200918059/12

  VastaaPoista
 5. Edellisessä Taloussanomien artikkelissa myös kiinnostava kohta ko. käräjäoikeuden tuomarin sanomana:

  "Lumiala kertoo, että alun perin tutkinnanjohtaja piti Pitkästä esteellisenä toimimaan oikeusavustajana".

  Näin jäljet johtavat - taas kerran - sylttytehtaaseen, tutkinnanjohtajan toimiin ja ajatusmaailmaan!

  Mitä oikein yritetään salata?

  Eikö kaikkien etu olisi saada juttu ratkaistua mahdollisimman pian ja lopettaa verorahojen vessanpytystä veto?

  EOK, Pitkänen ja asiantuntijansa ratkaisivat tapauksen muutamassa kuukaudessa. KRP:ltä on mennyt kohta kaksi vuotta! Eikä loppua näy...

  VastaaPoista
 6. Case Lisitsynissä ja case Wincapitassa on jotain yhtäläisyyksiä, kuten tutkimuksen alussa tapahtunut "mustamaalaaminen" KRP:n ja median toimesta sekä epäillyn tahon kannalta kaikkien positiivisten asioiden täydellinen tiedotussulku mediassa. Mittakaava on kuitenkin aivan eri Wincapita jutussa.

  Mielenkiintoista on se, että kun WinCapita juttu pitkittyy edelleen, EU:ssa valmistellaan kovalla kiireellä rajoituksia spekulatiiviseen valuuttakauppaan jota käydään automaattiohjelmilla. Eikös WinCapitalta pitänyt tulla jokin autopilot-ohjelmisto jäsenten käyttöön keväällä 2008. Sivusto sattui vain menemään kiinni vajaa kuukautta ennen, ajoitus vaikuttaa aika osuvalta jos sulkeutumiseen vaikutti jokin ulkopuolinen taho.

  VastaaPoista
 7. Ensimmäinen virke oli varsin lupaava, aloin ihmetellä miksi luen tätä blogia :D

  VastaaPoista