sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Mikä mies on Jouni Laiho?

Sisäministeriön arpajaishallinon päällikkö Jouni Laiho saa minulta voimakasta ihmettelyä ja kritiikkiä osakseen. Jouni Laiho on ollut monesti mediassa kertomassa jyrkkiä mielipiteitään WinCapitan tapauksesta.

Laiho tuomitsi WinCapitan pyramidipeliksi syksyllä 2007 "mahdollisesti" ilman kunnollista tutkintaa. WinCapita vaikutti pyramidilta koska siinä oli mukana paljon ihmisiä ja siinä liikkui paljon rahaa. Miten ja kenelle rahat liikkuivat olisi ollut syytä selvittää ennen pyramidiksi julistamista.

Syyskuun 2007 jälkeen WinCapita jakoi rahaa ulos sijoittajille kymmeniä miljoonia euroja. WinCapita oli jotain mihin tietämättömien ymmärrys ei riittänyt. Tuhannet sijoittajat olivat tyytyväisiä WinCapitan toimintaan ja he myös saivat tuottonsa. Missä pyramidissa "voittajia" on enemmän kuin "häviäjiä"? Näkemykseni mukaan mikään pyramidi ei toimi niin.

Laiho kommentoi syyskuussa 2007 tilannetta seuraavasti: "Meillä on aika vähän vielä tietoja asiasta, mutta tämänhetkisten tietojen valossa näyttää siltä, että kyseessä on lainvastainen, rangaistavaksi säädetty pyramidipeli."

Laiho mediassa 23.9.2007.Suomessa on ollut aiemmin käytössä periaate, jonka mukaan epäilty on syytön kunnes toisin todistetaan. Jouni Laiho otti tuomarin roolin syyskuussa 2007 ja käänsi median tukemana koko kansakunnan WinCapitaa ja WinCapitan jäseniä vastaan. Monen kunniaa on mielestäni luokattu.

Millä todisteilla Laiho leimasi WinCapitan pyramidipeliksi? Voiko hänen asemassaan oleva virkamies laukoa tällaisia väitteitä julkisesti ilman kunnollisia todisteita asiasta? Mikä on hänen vastuu ja onko hän valmis vastaamaan lausuntojensa mahdollisista oikeudellisista seuraumuksista?

Tähän päivään mennessä WinCapitasta ei ole nostettu syytettä ja herra Laiho jakoi murskaavan tuomionsa kuitenkin jo 20 kuukautta sitten. Oliko hänen lausuntonsa väärä vai eteneekö virallinen tutkinta kierrellen ja kaarrellen? Mielestäni Jouni Laihon väittämien tueksi ei ole esitetty riittäviä todisteita. Onko sellaisia todisteita edes olemassa?

"KRP:n esitutkinnan taustalla on selvitystyö, josta huolehti hallitusneuvos Jouni Laihon johtama sisäministeriön arpajais- ja asehallintoyksikkö syksyllä 2007. Poliisi tuli mukaan tutkimuksiin marraskuussa 2007."
( Savon Sanomat 28.3.2008 ). Samaisessa lehtijutussa Laiho kertoo, että yksittäinen sähköpostiviesti käynnisti WinCapita -tutkimukset. Koska tämä tapahtui? Saavatko tietämättömyys ja faktojen huono selvittäminen yhdessä paljon pahaa aikaan?

Valtamediat ovat käyttäneet termiä pyramidipeli siitä lähtien kun Jouni Laiho lanseerasi termin syyskuussa 2007. Eikö mitään tahoa ihmetytä, ettei asiasta päästä käymään oikeutta vieläkään?

Laiho jatkoi mustamaalaamista 27.9.2007Mielestäni Jouni Laiho on "mahdollisesti" kiihottanut kansan WinCapitaan sijoittaneita vastaan mustamaalaten kaikki sijoittajat ahneiksi, tyhmiksi ja rikollisiksi. Minkä rikoksen 100% sijoittajista on tehnyt?

Tässä muutama esimerkki Jouni Laihon kommenteista:

"Kaikki raha, mikä on kiertänyt WinCapitan läpi, on ikään kuin likaantunut."

"Sekin on mahdollista, että joku sinisilmäinen on tullut aidosti huijatuksi.
- Mutta näiden joukko on todella pieni."

"Suurin WinCapitan tuoma muutos saisi olla kyllä kansalaisten omien asenteiden muuttuminen."


Miten on mahdollista, että WinCapitaan sijoittaneet poliisit ja muut virkamiehet voivat jatkaa nykyisissä viroissaan, jos kerran jokainen on rikollinen? Jouni Laiho ole ystävällinen ja kerro mikä on tietämyksesi taso tällä hetkellä. Voiko olla niin, että olet antanut huolimattomia ja epäpäteviä lausuntoja WinCapitan tapauksesta? Miksi piti mustamaalata kaikki WinCapitaan sijoittaneet ja ajaa kaikki WinCapitaan sijoittaneet nurkkaan häpeamään. Mikä oli sinun motiivisi toimia lain vastaisesti ja todella törkeästi virka-asemaasi väärinkäyttäen?

Ovatko lausuntosi puhtaasti sinun henkilökohtaisia mielipiteitä vai edustatko samalla suuremman ryhmittymän virallista näkemystä? Kenen suulla sinä oikein puhut?

Laiho totesi näin 2.5.2008Maksettiinko WinCapitassa "niin sanottuja tuottoja" vain ensimmäisellä tasolla oleville? vastaus: EI.

Missä on paljon rahaa ja kenelle se raha kuuluu? Onko se valtion rahaa? Mistä sitä rahaa tällä hetkellä etsitään?

Jouni Laiho on ehtinyt olla monessa mukana. Jouni Laihon tekemisiä tulen varmasti tarkastelemaan myös tulevaisuudessa. Viime aikoina Laihon suulla ei ole juurikaan kommentoitu case WinCapitaa. Mistä tämä tällainen Laihon vaikeneminen johtuu? Onko tutkinta siirtynyt kokonaisuudessaan KRP:n hoidettavaksi ja jatkaako Laiho pyramidin etsintää jonkun toisen tapauksen kimpussa?

16 kommenttia:

 1. sanomat24.fi sivulla on hannun kirje ihan oikeasti kokonaisuudessaa. mielestäni hyvä ja rehellinen. kiitos Columbolle asiallisesta tavasta lähestyä asioita. kannattaa myös lukea otsikolla rakenteellinen korruptio rehottaa suomessa oleva kirjoitus.

  VastaaPoista
 2. Jouni laiho omaa täydellisesti kaikki tarvittavat ominaisuudet valtion virkamieheksi.riittävän tyhmä, riittävästi kunnianhimoa,riittävän hyvin johdateltavissa ja tykkää julkisuudesta. varmasti ylenemiset palkkioita hyvin suoritetusta valehtelusta..

  VastaaPoista
 3. Ymmärrän hyvin että WinCapitalaisia Laihon kommentit ihmetyttävät ja herättävät noita Columbon mainitsemia kysymyksiäkin. Ehkä keskeisintä on kuitenki se, että Laihon käsityksen mukaan WinCapita oli pyramidipeli jo vuonna 2007 ja yleisen käsityksen mukaan se on sitä edelleen. Laiho näyttää siis olleen oikeassa jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Toki tuomioita ei ole vielä jaettu, mutta aika moista toiveunta on se että WinCapita muuttuisi oikeasi valuuttakauppaa käyneeksi sijoitusklubiksi, sen verran ilmiselvä tapaus on kyseessä. Toki värvääjille Suomi on vielä otollinen maaperä forexhuijaukselle. Täällä niitä ei ole suomalaisten tekeminä pahemmin nähty ennen WinCapitaa.

  VastaaPoista
 4. Eikös se ollut Laiho joka teki ansiokasta työtä jo WGI pyramidipelin tutkinnassa? No tästä eivät tietysti pyramidissa mukana olevat henkilöt, haittaisihan se värväystyötä pahasti ja muutama tuomiokin tuli sitten lopulta...

  VastaaPoista
 5. tänks mr columbo noista Laihon lausunnoista! Laiho on kova jätkä uskaltaa sanoa miten asiat on vaikka tuhannet bonzorit vastas . ei muuta kun säkin laitat omalla naamallas vastinetta kehiin jos vielä uskot homman rehellisyyteen , ei sitä uskottavuutta maanpaolla saa sen on kolmen kopla jo osottanu

  VastaaPoista
 6. Kiitos asiallisesta kirjoittelusta!Totuus tulee kyllä ilmi.

  VastaaPoista
 7. On näköjään nuo auomi24:n URPOT o tännekkin pesiytyneet yksioikoisine kommenttinein.
  Nämä URPOT ei tiedä mikä pyramidi on,jos capitaa sellaseksi väitävät.Ai niin,Laiho sanoi...

  VastaaPoista
 8. WinCapita oli "private club" ja Columbon blogi on "private blog", molemmat WC ilosanomaa rikastumisesta töitä tekemättä julistaen. No totuus tulee kyllä ilmi :)

  VastaaPoista
 9. kyllä Columbon blogi on ihan "public blog".
  Onneksi totuus tulee kyllä ilmi :)

  VastaaPoista
 10. Kunhan vielä Columbo kertoisi nimensä ja WinCapitan jäsennumeronsa, niin saataisiin tästä oikeasti "public" :D

  VastaaPoista
 11. Tietojen mukaan suuri joukko WinCapitalaisia oli mukana myös T6Pokerissa ja WGI/Asprituksessa. Ponzeissa joissa samaan tapaan johto ja rahat hävisivät lopulta tietämättömiin. Mielestäni näyttää vahvasti siltä, että huijarit kierrättävät nimilistoja porukasta, joka on helppo jujuttaa mukaan näihin ponzeihin ja ottaa rahat pois. Tämä täytyisi nyt saada loppumaan ja pian.

  VastaaPoista
 12. Tietojen mukaan wincapitassa oli mukana myös iso joukko poliiseja.

  VastaaPoista
 13. Tuo on tärkeä tieto, onko noiden poliisien nimiä tiedossa? Haluaisin kutsua joitain heistä puolustukseen todistajiksi, kun syksyllä mennään käräjille.

  WGI:ssähän oli myös mukana lahtelainen poliisi, jonka nimeä ei ponsori valitettavasti muistanut. Onkohan mahdollista että hänet saatiin puhuttua mukaan myös Capitaan, jos tieto noista nimilistoista pitää paikkansa? Puolustukseen olisi paras saada kyllä sellainen poliisi, jolla ei ole painolastina aiempia pyramideja.

  VastaaPoista
 14. Tämä blogi kommentteineen on aikamoinen nauruvipu nykyään , samanlainen kuin joulupukin bloki ,toivottavasti kukaan ei suhtaudu liian totisesti =)

  VastaaPoista
 15. Laiho joutuu varmasti jossain vaiheessa vastuuseen puheistaan. Mikä tästä jutusta tekee oikein erityisen mielenkiintoisen ja mystisen on, että jos Laiho on ollut tuolloin noin varma pyramidi-teoriastaan, miksei hän syksyllä 2007 allekirjoittanut tutkintapyyntöä? Sitten tuli hirveä itku ja hammastenkiristys 35 miljoonasta...

  On tiedossa, että Hannu Kailajärveä EI OLE EDES YRITETTY TUOLLOIN TAVOITTAA viranomaisten taholta. Ei myöskään hänen lähiomaistensa, ystäviensä, eikä tuttujensa kautta.

  Voisiko syynä olla se, että jo tuolloin klubiin oli rekisteröitynyt aika vaikutusvaltaisia nimiä ja nuo nimet oli saatu selville kun muropojat tekivät tietomurron syyskuussa 2007. Tuo tietomurto on myös todella vakava juttu. Sieltä saatiin ihmisten henkilökohtaista dataa pilvin pimein, ja Suomen poliisi vielä kiittää perästä?? Tajuaako Suomen poliisi ollenkaan teon vakavuutta??!! Tietomurrot ja hakkeroinnithan eivät missään nimessä ole mikään laillinen asia missään!

  Mutta joskus tulee tilinteon aika. MISSÄÄN ei tietomurtoa ohiteta noin vain, en usko että kehtaavat Suomen tuomioistuimissakaan sitä tehdä, ellei....kaikki ole järjestettyä ja päätettyä etukäteen...tuomiotkin...onko Suomen valtiolla muuta mahdollisuutta, suuret summat ja vahingonkorvausvaateet muuten tiedossa KRP:n törkeästi kohtelemilta klubilaisilta...siinäpä pala purtavaksi.

  Katsotaan mitä tulevana viikonloppuna selviää asioiden saamasta käänteestä.

  Onnea hienolle Columbon blogille ja sujuvalle "kynänkäytölle" :)

  VastaaPoista