sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

WinCapita: Kailajärven aika päästä ääneen

Eikö haukkumisen aika voisi olla jo ohi?

Keskustellaan ja tutkitaan muttei enää sodita. Ei ole kenenkään etu täällä tapahtuva jatkuva naljailu ja suunsoittaminen. On olemassa kaksi toisistaan täysin poikkeavaa näkemystä. Toinen on puolesta ja toinen on vastaan. Kummankaan leirin pää ei käänny ennen oikeuden päätöstä. Tämä on nähty tässä, 1,5 vuoden aikana.

Tekstit kannattaa lukea tarkoin. Sana Mahdollisesti löytyy 15.6. koskevasta tiedotteesta. 15.6. ei todellakaan ole takaraja yhtään mihinkään. Sana mahdollisesti kumoaa käytännössä koko tiedotteen sisällön. Rikos ei vanhene tässä ajassa ja rikosilmoituksen voi tehdä vaikka vasta vuosien päästä. Laki on sama kaikille eikä kukaan voi sitä omia itselleen.

Mikäli WinCapita oli pyramidi rahat kerätään kyllä pois voitolla olevilta. Mikäli WinCapita ei ollut rikollista toimintaa voittaneet saavat pitää rahansa ja yhtiö maksaa häviöllä oleville heille kuuluvat voitot. Niin yksinkertaista se on.

Kaiketi on fiksumpaa antaa oikeuden ensin selvittää WinCapitan toiminta ja mikäli toiminta on ollut rikollista niin sen jälkeen korvausvaateet menevät pitkälti liukuhihnalta käsittelyyn.

Luulisi olevan järkevintä keskittää kaikki voimavarat WinCapitaan ja Kailajärveen jotta jotain konkreettista tapahtuisi. Yksittäiset veronkiertäjät ehtivät kyllä saamaan tuomionsa kun WinCapita ensin oikeuden päätöksellä todetaan huijaukseksi tai rehelliseksi toiminnaksi.

En usko, että yksittäiset rikosilmoitukset antavat minkäälaista lisäarvoa juuri nyt. Toki mikäli joku jätti veronsa maksamatta niin siinä yksittäinen rikosilmoitus voi tuoda lisäinformaatiota.

WinCapitan ja Kailajärven osalta on pakko olla riittävästi tietoa jotta syytteet voi nostaa ja Kailajärven kiikuttaa oikeuden eteen. Mikä kumma tässä vielä kestää? On Kailajärven aika päästä ääneen. Ei Madoffissakaan jahdata ensin sijoittajia. Kailajärven takaa löytyy kyllä tiedot sijoittaneista henkilöistä joten eikö tämä tutkinta etene täysin väärästä päästä? Arvoisat tutkijat avatkaa ensin yhtiö ja keskittykää vasta sitten jäseniin.

Hiljattain uutisoitiin, että tutkinnanjohtaja lähtee ulkomaille. Henkilökohtaisesti ihmetyttää suuresti ettei hänen tilalle hankita uutta miestä/naista. Mikä oli hänen roolinsa ja panoksensa koko kuviossa? Eikös hänen poistuminen jätä miehen mentävän aukon koko organisaatioon?

KRP:tä toivoisin tuoretta tilannekatsausta vielä ennen Juhannusta. Olen kuullut huhuja, että yksittäiset henkilöt soittelevat ja kyselevät tutkinnan etenemisestä.

WinCapita on nykyisellään koko kansan yhteinen asia joten avoimuutta tiedottamiseen ja tutkintaan muutenkin. Miten tällainen kyräily tutkinnan osalta edesauttaa asioiden selviämisessä? Media kyllä retostelee aiheella mutta täysin holtittomasti ja KRP:n tiedotteiden asiasisällöstä poiketen. On selvää, että mehukkaat jutut myy mutta kenellä on vastuu? Jäsenistä kirjoitetaan todella halveksuvasti.

Koko tutkinta ja siihen liittyvä tiedottaminen alkaa saamaan farssin piirteitä. Sokeutuvatko ihmiset omaan tekemiseensä jos ovat liian lähellä polttopistettä?

Kannattaa pitää silmät ja korvat auki kun on hereillä. Maailmassa on monia värejä mustan ja valkoisen lisäksi. Jäsenten kunniaa on jo loukattu ihan tarpeeksi. Älkää enää jaksako taistella. Jokainen kiihkoilija puolesta tai vastaan tekee itsestään naurettavan pellen.

On hyvin ymmärrettävää, että jäsenet haluavat puolustaa mainettaan myös täällä foorumeilla. Mikäli heittää vettä kuumalle kiukaalle niin varmasti kiehuu. Sitäkö täällä olevilla provosoinneilla myös haetaan?

Rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto!

Avoimuutta kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti